Όταν μία γυναίκα βλέπει περίοδο το υγρό στη σερβιέτα είναι κόκκινο, όχι μπλε

Ένα βίντεο, τριών και κάτι λεπτών, καταρρίπτει κάθε ταμπού γύρω από την περίοδο, θέλοντας να δώσει ένα τέλος στις κλασικές διαφημίσεις που δείχνουν μόνο γυναίκες με λευκά παντελόνια και μπλε (όχι κόκκινα) υγρά πάνω σε σερβιέτες.

Article featured image
Article featured image

Η καμπάνια με τίτλο «WombStories» αφηγείται ακριβώς τις «περιπέτειες» της μήτρας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας, υμνώντας το γυναικείο σώμα και την ατσάλινη δύναμη κάθε γυναίκας. Αποφεύγοντας τις «πεντακάθαρες» και λαμπερές διαφημίσεις που δείχνουν τις πρωταγωνίστριες των διαφημιστικών σποτ αποφασισμένες να πείσουν τις τηλεθεάτριες ότι «μπορείς να τα κάνεις όλα ακόμα και αν έχεις περίοδο», αρκεί βέβαια να φοράς τη σερβιέτα της τάδες εταιρίας, η Bodyform παρουσιάζει την περίοδο, αλλά και τα υπόλοιπα που περνά το σώμα μιας γυναίκας, ως αυτό που πραγματικά είναι.

Αγγίζοντας ζητήματα τα οποία για κάποιο λόγο ακόμα «καμουφλάρονται» από ανάλογες διαφημίσεις, όπως η στειρότητα, η ενδομητρίωση, η εξωσωματική γονιμοποίηση, η προσπάθεια ομόφυλου ζευγαριού γυναικών να κάνει παιδί ή το γεγονός ότι μια γυναίκα δε θέλει να γίνει μητέρα, παρουσιάζονται με έναν κινηματογραφικό αλλά ξεκάθαρο τρόπο σε αυτό το τρίλεπτο, καθηλωτικό φιλμ που αξίζει να δει κανείς.

Σύμφωνα με έρευνα του Bodyform, 2/3 γυναικών που βίωσαν κάτι από όλα τα παραπάνω τόνισαν ότι, μιλώντας για αυτά σε συγγενείς και φίλους τους βοήθησε ψυχολογικά. Το 44% είπε πως ένιωσε να επηρεάζεται η ψυχική τους υγεία επειδή θεώρησαν ότι δεν έπρεπε να μιλήσουν για αυτά τα θέματα και να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους, ενώ το 21% δήλωσε ότι, νιώθει πώς η κοινωνία περιμένει από τις γυναίκες να μη μιλούν ανοιχτά για θέματα που αφορούν το σώμα τους.



Με πληροφορίες από https://www.bovary.gr/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ