Ο Neil Armostrong απαντά (με γράμμα του) σε όλους όσοι δεν πιστεύουν πως η προσελήνωση ήταν ψέμα

Η καλύτερη απάντηση στους απανταχού συνωμοσιολόγους.

Ο Neil Armostrong απαντά (με γράμμα του) σε όλους όσοι δεν πιστεύουν πως η προσελήνωση ήταν ψέμα

Η καλύτερη απάντηση στους απανταχού συνωμοσιολόγους.

Article featured image
Article featured image


51 χρόνια μετά την εκτόξευση του Απόλλων 11 και ουκ ολίγοι εξακολουθούν να αμφισβητούν πως η προσεδάφιση στη Σελήνη δεν έγινε ποτέ στην πραγματικότητα. Αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας, δεκάδες έρευνες που επιδιώκουν να αποδείξουν πως όλο αυτό που είδαμε τότε δεν ήταν παρά μια καλοστημένη κινηματογραφική εικόνα για να ανεβάσει το γόητρο των Αμερικανών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, τίποτα δεν κατάφερε να καταρρίψει τα πραγματικά γεγονότα και να αποδείξει πως όλο αυτό ήταν ένα ψέμα, όσο κι αν το προσπάθησαν κάποιοι.


Όπως ο συγγραφέας της πιο κάτω επιστολή, ο κος Whitman, δάσκαλος στο επάγγελμα, άσχετα πως η επιστολή του είχε δεκάδες λάθη, που έστειλε γράμμα (πριν 20 χρόνια) στον Neil Armostrong λέγοντάς του πως όλο αυτό ήταν στημένο.

1-46.jpg


«1η Αυγούστου 2000
Κύριε Armstrong,

Θα μπορούσα να στείλω τουλάχιστον μια κάρτα για τα 70α γενέθλια σας, ωστόσο 30 χρόνια μετά την τραγική τηλεοπτική σας εμφάνιση με την οποία κοροϊδέψατε τον κόσμο ότι περπατήσατε στη Σελήνη, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι άλλοι αστροναύτες σας έχουν κάνει παγκόσμιο περίγελο μέσω του διαδικτύου. Ίσως να μην γνωρίζετε όλα τα στοιχεία που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Όλοι γνωρίζουν ότι το όλο πράγμα ήταν ψεύτικο και υπάρχουν και τα στοιχεία που το αποδεικνύουν. Ξέρουμε ότι το μπακγκράουντ ήταν προϊόν μοντάζ και ότι το σκηνικό της προσεδάφισης γυρίστηκε στο Langley Research Center, καθώς και το λόγο για τον οποίο η NASA έστησε την αποστολή του Apollo.

Ίσως είστε από αυτούς τους συνταξιούχους που δεν χρησιμοποιούν το ίντερνετ επειδή δεν γνωρίζετε πώς να το χρησιμοποιείτε. Γι’ αυτό σας συστήνω να επισκεφθείτε αυτό το σάιτ για να δείτε πόσο γελοία ακούγεται η προσεδάφιση στη Σελήνη 30 χρόνια μετά. Ως δάσκαλος μικρών παιδιών, έχω το καθήκον να τους διδάξω την ιστορία όπως πραγματικά συνέβη κι όχι με ψέματα και απάτες»

Ο κος Whitman εκτοξεύει τις κατηγορίες του με βεβαιότητα και αυτοπεποίθηση. Έστειλε επίσης στον Neil Armstrong, τον αστροναύτη που κυριολεκτικά περπάτησε στη Σελήνη, ένα λινκ για να «δει και μόνος του πόσο γελοία ακούγεται μια απόβαση στη Σελήνη». Ο Whitman έστειλε στον Άρμστρονγκ την επιστολή στα 70α γενέθλια του αστροναύτη.


Η απάντηση του Armstrong είναι χαρακτηριστική και χρησιμεύει ως πρότυπο προς όποιον είναι διατεθειμένος να σκορπίσει θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο.

αρμο.jpg

«Κύριε Whitman,

Οι αμφιβολίες που εκφράζετε στο γράμμα σας, βασισμένες σε θεωρίες συνωμοσίας, με έχουν μπερδέψει. Σας κάνουν να πιστεύετε ότι η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών οργάνωσε μια τεράστια απάτη κατά των πολιτών της. Ότι οι 400.000 Αμερικανοί που δούλεψαν στο πρόγραμμα είναι συνεργοί στην απάτη και κανείς δεν βγήκε να αποκαλύψει την απάτη. Αν το πιστεύετε αυτό, γιατί ήρθατε σε επαφή μαζί μου αφού είμαι προφανώς ένας από αυτούς τους 400.000 ψεύτες;

Πιστεύω ότι ως δάσκαλος είστε μορφωμένος άνθρωπος. Θα ξέρετε πώς να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που δεν συμμετείχαν στην απάτη. Οι σκεπτικιστές ισχυρίζονται ότι οι πτήσεις του Apollo δεν έφτασαν στο φεγγάρι. Μπορείτε να μιλήσετε με τους ειδικούς άλλων χωρών που κατέγραψαν την πτήση στα ραντάρ τους (το αστεροσκοπείο Jodrell Bank στην Αγγλία και τους Ρώσους επιστήμονες).

Μπορείτε να μιλήσετε με τους αστρονόμους του αστεροσκοπείου Lick που σημάδεψαν με λέιζερ το Σεληνιακό Κάτοπτρο μόλις το εγκατέστησα. Ή αν δεν τους πιστεύετε, να μιλήσετε με τους αστρονόμους στο αστεροσκοπείο Pic Di Midi της Γαλλίας. Αυτοί μπορούν να σας πουν για αστρονόμους από άλλες χώρες που ακόμα κάνουν μετρήσεις από τους ίδιους καθρέφτες- και να επικοινωνήσετε μαζί τους. Ή μπορείτε να μπείτε στο διαδίκτυο και να βρείτε τους ερευνητές πανεπιστημιακών εργαστηρίων σε όλο τον κόσμο που μελετούν τα δείγματα από το έδαφος της Σελήνης που έφερε το Apollo, μερικά από τα οποία δεν έχουν βρεθεί ποτέ στη Γη. Αλλά δεν πρέπει να ρωτάτε εμένα γιατί προφανώς είμαι ύποπτος και αφερέγγυος.

Neil Armstrong»Πηγή: mikropragmata.lifo.gr/ Δημήτρης Καβατζικλής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ