4 βασανιστικές θεωρίες συνωμοσίας που ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα

Για κάποιους... μας ψεκάζουν, ενώ για κάποιους άλλους η γη είναι επίπεδη. Άλλοι, είναι πεπεισμένοι πως ποτέ δεν πατήσαμε στη Σελήνη, ενώ και κάποιοι θεωρούν πως οι μεγάλοι καλλιτέχνες δεν πεθαίνουν ποτέ.

Article featured image
Article featured image

Η βάση πίσω από κάθε θεωρία συνωμοσίας είναι πως οι ισχυροί αυτού του πλανήτη κάνουν δόλια σχέδια για εμάς, χωρίς εμάς. Είτε τις πιστεύεις είτε όχι, το ερώτημα είναι ένα: Τι τις κάνει τόσο γοητευτικές;

Συγκεντρώσαμε τις δημοφιλέστερες και αναζητήσαμε την προέλευσή τους.


Τελικά, μας ψεκάζουν ή είμαστε στ’ αλήθεια έτσι;

Αδιαμφισβήτητα, η πιο δημοφιλής θεωρία των τελευταίων χρόνων είναι πως μας ψεκάζουν με χημικά για να ελέγξουν τον παγκόσμιο πληθυσμό. Προβληματίζεσαι κι εσύ βλέποντας τις άσπρες «ουρές» (chemtrails) των αεροπλάνων που σχηματίζουν Χ στον ουρανό; Ή μήπως πρώτα μας ψεκάζουν και μετά μας σταυρώνουν;


16CHEMTRAILS-superJumbo.jpg
Πηγή: nytimes.com


Διάβασε το στόρι:

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε στις ΗΠΑ στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Στην Ελλάδα πήρε έκταση μετά την τοποθέτηση του Δημοσθένη Λιακόπουλου που προειδοποίησε για το γνωστό φαινόμενο των χημικών ουρών το 2004.



Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Έλεγχος των καιρικών φαινομένων από τις ΗΠΑ; Μαζικός εμβολιασμός ως πρόληψη από ασθένειες; Ή μέθοδος προστασίας από σεισμούς και τυφώνες;


Η εξήγηση

Οι ύποπτες ουρές αποτελούν συμπύκνωση υδρατμών, ένα φυσικό φαινόμενο που οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη, στα οποία πετούν τα αεροπλάνα. Κάτι παρόμοιο με τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τις κρύες μέρες. Πείστηκες;





Η προσσελήνωση που δεν συνέβη πότε (Take me to the moon… or not?)

Σύμφωνα με τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας, οι Αμερικανοί δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο φεγγάρι το 1969. Λέγεται μάλιστα πως οι εικόνες από την προσσελήνωση γυρίστηκαν σε κάποιο στούντιο του Hollywood.

9d08c50dd4076ae6e779005e4ef0e507.jpg

Διάβασε το στόρι

Βασικός υποστηρικτής της θεωρίας είναι ο Μπιλ Κέισινγκ, ο οποίος εξέδωσε το φυλλάδιο με τον τίτλο «Δεν πήγαμε ποτέ στη Σελήνη: Η αμερικανική απάτη των 30 δισεκατομμυρίων» («We Never Went to the Moon: America’s Thirty Billion Dollar Swindle»).

41NKtK8Wc3L._SX258_BO1204203200_.jpg
Πηγή: cnn.gr

Εμ, λίγο τα αστέρια που δεν φαίνονταν, εμ η απουσία κρατήρα κάτω από το σκάφος, αλλά και οι περίεργες σκιές στην εικόνα, έδωσαν επιχειρήματα στους λάτρεις των θεωριών, να αναπτύξουν μυριάδες θεωρίες γύρω από την προσσελήνωσή μας.

Στα plus, το ντοκιμαντέρ της Fox με τίτλο «Πατήσαμε στο φεγγάρι;» αποκάλυψε πως το 20% των Αμερικανών πιστεύουν πως η προσσελήνωση ήταν απάτη. Όλοι μάλιστα στάθηκαν στο φαινόμενο του «κυματισμού της αμερικάνικης σημαίας». Με δεδομένο ότι στην Σελήνη δεν υπάρχει αέρας και ως εκ τούτου άνεμος, πως γίνεται η σημαία να κυμάτιζε;


Η εξήγηση

Ο «κυματισμός» προκλήθηκε από τις ταλαντώσεις του μεταλλικού ιστού της σημαίας κατά την τοποθέτηση της στο έδαφος της σελήνης. Η έλλειψη τριβής και αντίστασης από την έλλειψη αέρα, προκάλεσε την συνεχή ταλάντωση του ιστού, που μεταφέρθηκε στο πλαστικό ύφασμα της σημαίας.


Διαβάστε κι αυτό: Πρόγραμμα Απόλλων: Πραγματικότητα ή Σκευωρία;




Η γη είναι επίπεδη (κι όλα γύρω τους γυρίζουν)

Μία καθόλου καινούρια θεωρία, η οποία εμφανίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από τον εφευρέτη και συγγραφέα του ‘Zetetic Astronomy: Earth Not a Globe’, Samuel Rowbotham. Σήμερα φαίνεται να εξαπλώνεται με απίστευτες ταχύτητες, όπως το διαδίκτυο.

poioi-einai-oi-opadoi-tis-epipedis-gis-kai-ti-pisteuoun_2.w_hr.jpg
Πηγή: thetoc.gr


Διάβασε το στόρι

Ο πλανήτης μας είναι στην πραγματικότητα ένας δίσκος, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ο Αρκτικός Κύκλος και γύρω γύρω απλώνεται η Ανταρκτική, η οποία στην ουσία αποτελεί μια παγωμένη εξωτερική στεφάνη, ένα τείχος πάγους που περικλείει τα πάντα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σελίδα της Flat Earth Society, είναι σαν να κάθεσαι στο κάθισμα ενός αυτοκινήτου που συνεχώς ανυψώνεται. Και δε σε κουνάει κανείς.



Η εξήγηση

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου του Τέξας, η αύξηση αυτών που πιστεύουν στο ότι η γη είναι επίπεδη οφείλεται στα διάφορα βίντεο που προβάλλονται στο Youtube, τα οποία πυροδότησαν πολλές ακόμη θεωρίες. Άλλη εξήγηση δεν μπορούμε να βρούμε.






Διάσημα πρόσωπα που δεν πέθαναν ποτέ (κάποιοι σήμερα είναι πάνω από 120 ετών)

Οι θρύλοι αυτών ζουν και βασιλεύουν. Οι αστικοί μύθοι πιστεύουν πως δεν έφυγαν ποτέ και απέδρασαν σ’ έναν επίγειο εξωτικό προορισμό.

fotografisi-merilyn-monroe-christies.jpeg


jim-morrison.jpg


Διάβασε το στόρι

Ναι, οι θεωρίες συνωμοσίας και νεκρούς ανασταίνουν. Ποιους; Τον Μάικλ Τζάκσον, τον Έλβις Πρίσλεϊ, τη Μέριλιν Μονρόε, την Πριγκίπισσα Νταιάνα, τον Τζιμ Μόρισον, με τη λίστα να είναι ατελείωτη.


010-elvis-presley-theredlist.jpg


Η εξήγηση

Από μία σύντομη έρευνα που κάναμε δε καταφέραμε να βρούμε συγκεκριμένη εξήγηση πίσω από τις συγκεκριμένες θεωρίες. Πιθανό, η υπερβολική αγάπη των fans στο πρόσωπό τους, να δίνει την απάντηση για την ύπαρξη όλων αυτών των περίεργων ιστοριών. Love is the answer!

elvis.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ