Αυτός ο τύπος είναι καθηγητής στο ΕΚΠΑ και σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας

Προς τιμή της, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τον απομάκρυνε.

Article featured image
Article featured image

Μάλιστα, κατείχε τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας.

Με χυδαίους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς απάντησε σε σχόλιο του Γιάνη Αντετοκούνμπο ο Κωνσταντίνος Καλέμης, καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου αλλά και συντονιστής στον τομέα εκπαίδευσης των προσφύγων στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα σε ντοκιμαντέρ που δημιούργησε το Bleacher Report για τα παιδικά χρόνια του Έλληνα παίκτη του NBA, ο Γιάνης Αντετοκούνμπο σχολίασε πως η Ελλάδα είναι μία δύσκολη χώρα για να ζεις αν δεν είσαι λευκός.


«Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος. Πηγαίνεις σε πολλές γειτονιές και αντιμετωπίζεις αρκετή αρνητικότητα, ρατσισμό», είπε.

Ο Κωνσταντίνος Καλέμης φαίνεται πως παρεξηγήθηκε με τον παραπάνω ισχυρισμό και για να αποδείξει (;) ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ρατσισμός έκανε raise με ένα ακραία ρατσιστικό σχόλιο, χαρακτηρίζοντας τον Αντετοκούνμπο «μαϊμού».

Χαρακτηριστικά έγραψε στο Twitter: «Τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή; Α ναι. Παίζει μπάσκετ. Αδιάφορο έως άσχετο. Ας μάθει ΠΟΙΟΙ τίμησαν με το άθλημα αυτό μια Ελλάδα. Ο αχάριστος».

Σε επόμενα σχόλια στην πλατφόρμα, τον χαρακτηρίζει επανειλημμένα «αχάριστο» καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «η Ελλάδα τον αγκάλιασε» κι εκείνος «με την πρώτη την προσβάλλει».

Το μισανθρωπιστικό παραλήρημα κορυφώνεται με το σχόλιο «και δεν είναι άνθρωπος, αράπης του κερατά είναι».


giannis anteto 3.jpg


Σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Linkedin, ο Καλέμης εργάζεται ως σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εκπαίδευση των προσφύγων ήδη από το 2017.

Στο μεταξύ, έρευνα διατάχθηκε από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με καταγγελίες για ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Λίγο αργότερα, με απόφαση της υπουργού, ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης απομακρύνθηκε από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ