Το «λόγο του Θεού» διέδωσε με δηλώσεις του ο ιερέας που έδιωξε 74χρονη από την εκκλησία λόγω μάσκας

Άλαλα τα χείλη των ευσεβών (και των ασεβών).

Article featured image
Article featured image


Συνέχεια στην απαράδεκτη και ανεκδιήγητη συμπεριφορά του, έδωσε ο ιερέας στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μηλοχώρι Αγίας Παρασκευής, ο οποίος προ ημερών έδιωξε από την εκκλησία ηλικιωμένη, 74 ετών, γιατί εισήλθε εντός του ναού με μάσκα προστασίας.

Σύμφωνα με τον ιερέα, η λειτουργία δεν είναι «καρναβάλια» και τέτοιες εμφανίσεις δεν επιτρέπονται εντός του ναού. Την ανήκουστη αλλά όχι και τόσο μη αναμενόμενη συμπεριφορά του ιερέα δημοσιοποίησε η κόρη της γυναίκας στα social media, με την υπόθεση να παίρνει διαστάσεις και να γίνεται viral.

Ακολουθώντας την έκταση της υπόθεσης, διάφοροι τηλεοπτικοί σταθμοί, μεταξύ τους και η ΕΡΤ, προσέγγισαν τον ιερέα για δηλώσεις σε σχέση με το περιστατικό ή έστω απαντήσεις για την πράξη του.


Ο πατήρ Ιγνάτιος, μιλώντας σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο κορωνοϊός είναι ένα ψέμα» και ότι «υπάρχει παγκόσμια δικτατορία του Αντίχριστου μέσω του κορωνοϊού».

Δεν έμεινε, όμως, μέχρι εκεί: «Όταν την είδα με τη μάσκα, νόμιζα ότι είχαμε καρναβάλια. Καρναβάλι δεν είναι αυτός που φοράει μάσκα; Είναι ιερός ο χώρος εντός της εκκλησίας, δεν χρειάζονται μάσκες. Εδώ κατοικεί ο Θεός. Ο Θεός θεραπεύει. Είναι προσβολή για τον χώρο η μάσκα μέσα στον ναό. Η εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού και ο Χριστός θέλει το πρόσωπό μας καθαρό» υποστήριξε.

Όπως ισχυρίστηκε, «υπάρχει παγκόσμια δικτατορία του Αντίχριστου μέσω του ΠΟΥ. Αφού οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να περάσουν κάποια πράγματα με δημοκρατία, τα περνάνε με δικτατορία».

Ενώ είπε ότι ο κορωνοϊός είναι ένα ψέμα και επίσης ότι «κάποιοι από αυτούς που πέθαναν στην Ελλάδα από κορονοϊό, πληρώθηκαν για να πουν ότι πέθαναν». Επίσης, επιτέθηκε και κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατηγορώντας τον ότι «πιστεύει στον κορωνοϊό γιατί δεν πιστεύει στον Θεό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ