Μερικά χρήσιμα tips για να προστατεύσουμε τα χελωνάκια

Ένα με δύο -στα 1000- καταφέρνει να φτάσει στην ενηλικίωση, οπότε είναι σημαντικό να τα προστατεύσουμε, αναφέρει στην πολύ χρήσιμη ανάρτησή του το Ίδρυμα Terra Cypria.

Article featured image
Article featured image

Τα χελωνάκια παίρνουν τον δρόμο τους. όμως χρειάζονται και τη δική μας βοήθεια. Μάθε πώς μπορείς να τα προστατεύσεις και εσύ.

Μερικά tips για να τα βοηθήσουμε:

- Δεν τα παίρνουμε στα χέρια μας και δεν τα βάζουμε στο νερό. Είναι σημαντικό να περπατήσουν μέχρι τη θάλασσα για να μπορέσουν να απομνημονεύσουν την παραλία που γεννήθηκαν, έτσι ώστε να την βρουν και να επιστρέψουν ως ενήλικα.

- Δεν τοποθετούμε ομπρέλες γιατί μπορεί να σπάσουμε τα αυγά.

- Δεν τοποθετούμε κρεβατάκια ή καρέκλες. Η συμπιεσμένη άμμος εμποδίζει την έξοδο τους από τη φωλιά. Εννοείται ούτε και οποιοδήποτε όχημα!

- Δεν σκάβουμε λακκούβες στις παραλίες που υπάρχουν φωλιές, γιατί μπορεί να πέσουν μέσα και να εγκλωβιστούν, με αποτέλεσμα να πεθάνουν.

- Δεν αφήνουμε τα σκουπίδια μας στον χώρο τους. Τα χελωνάκια θα ψάξουν για τροφή μόλις βγουν, ας μην είναι τα σκουπίδια μας.

- Δεν ανοίγουμε τις φωλιές! Αυτό μόνο κάποιος ειδικός μπορεί να το κάνει χωρίς να τις τραυματίσει.

- Σεβόμαστε και προστατεύουμε τη φύση για να μπορεί και αυτή να μας προστατεύει με τη σειρά της!


Τα χελωνάκια πέρνουν τον δρόμο τους όμως χρειάζονται και τη δική μας βοήθεια. Μάθε πώς μπορείς να τα προστατεύσεις

Τα χελωνάκια παίρνουν τον δρόμο τους όμως χρειάζονται και τη δική μας βοήθεια. Μάθε πώς μπορείς να τα προστατεύσεις και εσύ. Μερικά tips για να τα βοηθήσουμε: - Δεν τα παίρνουμε στα χέρια μας και δεν τα βάζουμε στο νερό. Είναι σημαντικό να περπατήσουν μέχρι τη θάλασσα για να μπορέσουν να απομνημονεύσουν την παραλία που γεννήθηκαν έτσι ώστε να την βρουν και να επιστρέψουν ως ενήλικα. - Δεν τοποθετούμε ομπρέλες γιατί μπορεί να σπάσουμε τα αυγά. - Δεν τοποθετούμε κρεβατάκια ή καρέκλες. Η συμπιεσμένη άμμος εμποδίζει την έξοδο τους από τη φωλιά. Εννοείται ούτε και οποιοδήποτε όχημα! - Δεν σκάβουμε λακκούβες στις παραλίες που υπάρχουν φωλιές, γιατί μπορεί να πέσουν μέσα και να εγκλωβιστούν με αποτέλεσμα να πεθάνουν. - Δεν αφήνουμε τα σκουπίδια μας στον χώρο τους. Τα χελωνάκια θα ψάξουν για τροφή μόλις βγουν, ας μην είναι τα σκουπίδια μας. - Δεν ανοίγουμε τις φωλιές! Αυτό μόνο κάποιος ειδικός μπορεί να το κάνει χωρίς να τις τραυματίσει. - Σεβόμαστε και προστατεύουμε τη φύση για να μπορεί και αυτή να μας προστατεύει με τη σειρά της! #WorkingForASustainableCyprus Cyprus Environmental Studies Centre- Terra Cypria

Posted by Terra Cypria on Monday, 14 September 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ