Διαβάσαμε την ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας (και Πολιτισμού;) για την πειθαρχική και έχουμε να πούμε αυτό

Πρόδρομε, μας εμπαίζεις! (χωρίς ερωτηματικό αυτή τη φορά).

Article featured image
Article featured image

Σε μία χώρα όπου οι μαθητές της κάνουν μάθημα σε τάξεις-φούρνους και θρανία DIY κατασκευές.

Σε μία χώρα που οι καθηγητές και οι δάσκαλοι πληρώνουν από τη τσέπη τους θρανία και εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα έπρεπε να παρέχει το ίδιο το κράτος και παράλληλα το κράτος τους κατηγορεί για σαμποτάζ και κωλυσιεργία.

Σε μία χώρα που οι καλλιτέχνες θεωρούνται χομπίστες και κατά την περίοδο της καραντίνας το κράτος (;) και το Υπουργείο Πολιτισμού (;) τους αγνόησε παντελώς, δίνοντάς τους ψίχουλα όταν και εφόσον σείστηκε η γης από τις αντιδράσεις.

Σε μία χώρα που τη μία χρονιά αποκαλεί τους δημόσιους γιατρούς και νοσηλευτές της, κηφήνες και την επόμενη τους εκθειάζει για τη σημαντικότητά τους.

Σε μία χώρα που πληρώνεται χρυσά(φι) για να ξεπλένει εγκληματίες.

Σε μία χώρα που ο νυν Υπουργός Πολιτισμού χαρακτηρίζει τις γυναίκες συναδέλφους του ως μοντέλα που θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της βουλής.

Σε μία χώρα που λαμβάνει κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από συμφωνία που η ίδια υπέγραψε, για να δέχεται και να υποδέχεται ανθρώπους από εμπόλεμες ζώνες (πρόσφυγες) και να τους προσφέρει άσυλο και αντ’ αυτού τους ρίχνει σε τρώγλες με ξεροκόμματα.

Σε μία χώρα που διώχνει βάρκες με γυναικόπαιδα γιατί «δεν χωράει άλλους ο τόπος μας».


Σε μία χώρα που σύσσωμη κατακρίνει και καταδικάζει ακραίες θρησκευτικές συμπεριφορές, όταν πρόκειται για άλλες χώρες και άλλες θρησκείες.

Σε μία χώρα που όταν κατηγορούνται εκπαιδευτικοί για σεξουαλική παρενόχληση ή παιδοφιλικές τάσεις, το ίδιο αυτό Υπουργείο αντί να διατάξει έρευνα και να τους καθαιρέσει, τους μεταθέτει σε άλλο σχολείο και κλείνει το ζήτημα.

Σε αυτή τη χώρα, με αυτό το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (;) προκαλεί αλγεινή εντύπωση το έργο ενός καλλιτέχνη-καθηγητή, το οποίο δημοσιεύτηκε στο προσωπικό του προφίλ και που στην ουσία κάνει αυτό ακριβώς που οφείλει να κάνει η τέχνη: Να κρίνει, να κατακρίνει, να επισημαίνει και να ταράζει τα νερά όταν όλα γύρω καταρρέουν.

Για την ιστορία η ανακοίνωση του κατ’ ευφημισμόν Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων, διατάσσει πειθαρχική έρευνα για τις «ζωγραφιές» του καθηγητή, όπως υποτιμητικά αποκαλεί τα έργα του καλλιτέχνη, ενώ τονίζει με έμφαση πως όταν πρόκειται για αξιωματούχο στο χώρο της εκπαίδευσης: «Ούτε η ελευθερία της έκφρασης ούτε η ελευθερία της καλλιτεχνικής δημιουργίας μπορεί…».

Σε άλλα νέα, σήμερα είναι απλά Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου.

photo-1536353284924-9220c464e262.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ