Κυκλοφορεί (ξανά) το βίντεο με τον ιερέα που ιππεύει πιστό για να τον εξορκίσει

Ένα βίντεο του 2015, που κάποιοι θυμήθηκαν και άρχισαν να το κυκλοφορούν στα social media, δημιουργώντας εντυπώσεις και διχασμό.

Article featured image
Article featured image

[Προσοχή: Το βίντεο περιέχει σκηνές που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία]


Αν δεν το είχες δει τότε, είναι δύσκολο να καταλάβεις εάν πρόκειται για τωρινή δημοσίευση και αν αυτή είναι αληθινή. Το βίντεο, αρχικά, να διευκρινίσουμε πως είναι από αληθινό περιστατικό, που συνέβη, ωστόσο, πριν 5 χρόνια σε μία περιοχή της Μολδαβίας.

Όπως διαβάζουμε σε δημοσιεύματα της εποχής, πρόκειται για τον ιερέα Βαλέριο, από την Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ, στο αυτοανακηρυγμένο κράτος Transnistria, ο οποίος είναι γνωστός στην περιοχή για τις απόψεις που έχει για τους αλκοολικούς, τους ναρκομανείς και τους καρκινοπαθείς, τους οποίους συμπεριφέρεται ως δαιμονισμένους και προβαίνει σε ακραίες μεθόδους εξορκισμού τους.

Στο βίντεο βλέπουμε ιερέα και πιστούς σε μία ακόμη τελετή εξορκισμού, με τον ιερέα να κάθεται στην πλάτη ενός «δαιμονισμένου» αναγκάζοντάς τον να τον κουβαλήσει, όπως κάνουν τα γαϊδούρια. Κατά τη διάρκεια της περίεργης αυτής διαδρομής, ο «πιστός» φαίνεται να ξεσπά σε κλάματα και να παρακαλεί τον ιερέα να κατέβει από την πλάτη του, γιατί δεν αντέχει άλλο ή έστω να τον αφήσει να τον κουβαλήσει στα χέρια. Παρόλα αυτά, οι παρακλήσεις του θύματος πέφτουν στο κενό, με τον ιερέα να τον αναγκάζει να συνεχίσει το κουβάλημα, ενώ όταν το θύμα λυγίζει και να πέφτει κατάχαμα, ο ιερέας, υποβασταζόμενος από άλλους πιστούς, σηκώνεται και πατάει την πλάτη και το κεφάλι του θύματος, για να τον τιμωρήσει.

Τότε, μετά την κυκλοφορία του βίντεο, η εκκλησία της Μολδαβίας είχε εκδώσει ανακοίνωση λέγοντας πως τέτοιες πρακτικές δεν είναι ορθές και δεν πρέπει να ακολουθούνται. Και ενώ το βίντεο είχε αποσυρθεί από το Youtube, κάποιοι, στα social media, βρήκαν ξανά τη δημοσιεύσει του 2015 και την επανάφεραν στο προσκήνιο, ξεκινώντας ένα γαϊτανάκι διαφωνιών και διχασμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ