Κυπριακή παράσταση βραβεύεται για πρώτη φορά στην Τουρκία

Με το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Ηθοποιού.

Article featured image
Article featured image


Η παράσταση του Θεάτρου ΑντίΛογος, «Περιμένοντας τον Γκοντό, ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου έλαβε δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, η κριτική επιτροπή του διεθνούς Φεστιβάλ Maltepe, ανακοίνωσε δύο βραβεία για την παράσταση: το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στον Κώστα Σιλβέστρο και το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού εξ ημισείας στον Γιώργο Κυριάκου και στον Izel Seytani.



Πρόκειται για το εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, «Περιμένοντας τον Γκοντό», διασκευασμένο στην κυπριακή διάλεκτο και προσαρμοσμένο στην κυπριακή πραγματικότητα, τον δικό μας τρόπο ζωή και τις ιδιαίτερές μας αντιλήψεις. Οι πρωταγωνιστές είναι ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος, ο καθένας εκ των οποίων μιλά τη δική του γλώσσα, αλλά η έντονη ανάγκη για επικοινωνία εξοστρακίζει κάθε εμπόδιο στην επικοινωνία.




Η υπόθεση: Δύο παρίες περιφέρονται άσκοπα στη διάρκεια της μέρας και λίγο πριν την νύχτα, καταλήγουν σε ένα μέρος στη μέση του πουθενά, όπου περιμένουν την έλευση κάποιου κυρίου Γκοντό, ο οποίος, όμως, ποτέ δεν έρχεται. Οπωσδήποτε, όμως, θα έρθει αύριο. Έτσι, η ζωή τους καθώς περιστρέφεται γύρω από την πάντα επικείμενη και πάντα αναβαλλόμενη άφιξη του Γκοντό, δεν αποκτά κανένα άλλο λόγο ύπαρξης, παρά τη συνάντησή τους και την αναμονή. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ