Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο που έγινε viral για το πλέξιμό του ξεκίνησε μια αλλιώτικη καμπάνια

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να φέρουμε την αλλαγή».

Article featured image
Article featured image


Ο ανοικτά γκέι Βρετανός Ολυμπιονίκης Tom Daley έκανε «αποστολή» του να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσες χώρες τιμωρούν με την ποινή του θανάτου τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Ο Daley, που κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τιμήθηκε στα 2021 Attitude Awards και, κατά την παραλαβή του βραβείου του, διακήρυξε την έναρξη της καμπάνιας του. «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να φέρουμε την αλλαγή, αντί απλώς να υπογραμμίζουμε ή να ρίχνουμε φως σε αυτά τα πράγματα», δήλωσε.

«Έτσι θέλω να γίνει αποστολή μου και ελπίζω πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου το 2024 να τα έχω καταφέρει, ώστε να μην επιτραπεί στις χώρες που ποινικοποιούν και τιμωρούν διά θανάτου τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, να διαγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες».Ο πρωταθλητής των καταδύσεων τόνισε ότι στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες διαγωνίστηκαν περισσότεροι ΛΟΑΤΚΙ αθλητές από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση στο παρελθόν. «Ωστόσο, δέκα κράτη εξακολουθούν να τιμωρούν τους γκέι με την ποινή του θανάτου, και ακόμα τους επιτρέπεται να διαγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο Daley.

211008-tom-daley-ew-230p-9e8966.jpgΟ αθλητής πρόσθεσε ότι αυτά τα κράτη δεν θα έπρεπε να διοργανώνουν διεθνή αθλητικά γεγονότα, ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 που θα γίνει στο Κατάρ. «Το Μουντιάλ θα γίνει στο Κατάρ που έχει ακραίους κανόνες κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και των γυναικών, και νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να φιλοξενείται ένα αθλητικό γεγονός σε μία χώρα που ποινικοποιεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».

Σύμφωνα με το Human Dignity Trust υπάρχουν 11 περιοχές όπου τιμωρείται με ποινή θανάτου το συναινετικό σεξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Ανάμεσα σε αυτά τα κράτη είναι η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, η Σομαλία, το Πακιστάν και το Κατάρ.

Η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται εντελώς στο Κατάρ και τιμωρείται με φυλάκιση, ραβδισμούς ή εκτέλεση σύμφωνα με τη Σαρία. Το 2021, ανάλυση του Forbes χαρακτήριζε το Κατάρ ως την όγδοη πιο επικίνδυνη χώρα για τα ΛΟΑΚΤΙ άτομα.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ