«Πούλησα το μωρό μου για 500 δολάρια για να αγοράσω τρόφιμα»

Η εφιαλτική πραγματικότητα στο Αφγανιστάν είναι χειρότερη απ' ό,τι μπορεί ο ανθρώπινος νους να χωρέσει. [Εικόνες που πρέπει να μας ενοχλήσουν]

Article featured image
Article featured image


Η Κεντρική Φωτογραφία δεν απεικονίζει την εν λόγω μητέρα, αλλά είναι από το Αφγανιστάν όπου η πείνα μαστίζει ανελέητα τον πληθυσμό.


Η φρίκη της φτώχειας καλύπτει το Αφγανιστάν όπου διαδραματίζονται εικόνες ενός καθημερινού παράλογου εφιάλτη. Μία οικογένεια Αφγανών που μαστίζονταν από την πείνα πούλησε το μωρό της, ένα κοριτσάκι, έναντι 500 δολαρίων, απλώς και μόνο για να ψωνίσουν κάποια λιγοστά τρόφιμα με το αντίτιμο.

«Λιμοκτονούμε. Δεν έχουμε τίποτα. Έπρεπε να το κάνω», λέει μέλος της οικογένειας στο BBC.

Το Αφγανιστάν είναι αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο και η κατάσταση έχει χειροτερεύσει από τον Αύγουστο που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία. Οικογένειες είναι απεγνωσμένες για λίγη τροφή ενώ οι διεθνείς «ενέσεις» χρηματοδότησης έχουν ανακοπεί, καθώς ο πλανήτης προσπαθεί να αποφασίσει πώς θα χειριστεί το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν πως εκατομμύρια κάτοικοι θα πεθάνουν αν δεν σταλεί άμεσα κατεπείγουσα βοήθεια στη χώρα. Ο θανάσιμος κίνδυνος απειλεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο παιδιά.

«Δύο από τα παιδιά μου κινδυνεύουν να πεθάνουν επειδή δεν έχουμε καθόλου χρήματα», λέει μια μητέρα στον φακό του BBC, μέσα από την κλινική όπου νοσηλεύονται υποσιτισμένα και άρρωστα παιδιά. Ένα στα πέντε δεν βγαίνουν ζωντανά από τους θαλάμους.


Προσοχή, ακολουθούν εικόνες που ενδέχεται να ταράξουν κάποιους από τους αναγνώστεςΠηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ