Χιλιάδες παιδεραστές ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας στη Γαλλία

Από το 1950 μέχρι σήμερα.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: AFP


Τουλάχιστον 2.900 με 3.200 εκτιμάται πως ήταν οι παιδεραστές ιερείς και άνθρωποι που ανήκαν στην καθολική Εκκλησία της Γαλλίας από το 1950, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής που ερευνά την παιδεραστία στην Εκκλησία, Ζαν-Μαρκ Σοβέ.

Μετά από δυόμισι χρόνια εργασιών, η Ανεξάρτητη Επιτροπή για τις Σεξουαλικές Κακοποιήσεις στην Εκκλησία (Ciase) θα παραδώσει μεθαύριο τα συμπεράσματά της, σε μια έκθεση 2.500 σελίδων. 


«Πρόκειται για μια ελάχιστη εκτίμηση» με βάση την καταμέτρηση από αρχεία της εκκλησίας, της Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας και των μαρτυριών που ελήφθησαν.

Στο διάστημα των τελευταίων 70 ετών, συνολικά δραστηριοποιήθηκαν περίπου 115.000 ιερείς ή λοιποί εργαζόμενοι και σύνδεσμοι στην καθολική Εκκλησία της Γαλλίας.

Η έκθεση θα δώσει μια ποσοτική κατάσταση του φαινομένου, και ιδίως του αριθμού των θυμάτων. Παράλληλα, θα αντιπαραβάλλει τη σεξουαλική βία στην Εκκλησία με εκείνην που έχει ταυτοποιηθεί σε άλλους θεσμούς (αθλητικούς συλλόγους, σχολεία) και σε οικογενειακό κύκλο.

Η επιτροπή θα αξιολογήσει τους μηχανισμούς, κυρίως τους θεσμικούς και πολιτισμικούς, που ευνόησαν την παιδεραστία, παραθέτοντας 45 προτάσεις για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών κακοποιήσεων με θύματα παιδιά. 


ΠΗΓΗ: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ