Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ρωσίας κινδυνεύει από «εξτρεμιστικές» απόψεις

Τη στιγμή που στη Σκωτία η ΛΟΑΤΚΙ ιστορία διδάσκεται πλέον στα σχολεία, στη Ρωσία μέλος της κυβέρνησης προτείνει όπως οι ΛΟΑΤΚΙ ομάδες θεωρούνται «εξτρεμιστικές» οργανώσεις.

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με τους Moscow Times, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι ο Andrei Tsyganov, πρόεδρος μιας επιτροπής για την προστασία των παιδιών στη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor, έκανε κάποιες δηλώσεις την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες, οι ριζοσπαστικές φεμινιστικές οργανώσεις, οι οργανώσεις που σχετίζονται με τις γούνες και άλλες, πρέπει να αναγνωριστούν ότι έχουν «εξτρεμιστικές ιδεολογίες».

Ο Tsyganov δήλωσε χαρακτηριστικά: «ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογία, ριζοσπαστικός φεμινισμός, όλες αυτές οι οργανώσεις για γούνες, οι χωρίς παιδιά, φυσικά θα πρέπει να αναγνωρίζονται τουλάχιστον ως εξτρεμισμός, ως εξτρεμιστική ιδεολογία».

Πρόσθεσε δε, ότι η ονομασία των ομάδων ως «εξτρεμιστικών» θα «διευρύνει τα δικαιώματα της επιβολής του νόμου» και «θα λύσει τα χέρια σε αξιωματικούς ως προς την επιβολή του νόμου», αλλά και στη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών.

Ο Tsyganov επέμεινε ότι ο σκοπός ενός «εξτρεμιστικού» χαρακτηρισμού για τις ομάδες ήταν να προστατεύσει τα παιδιά και τους εφήβους στη Ρωσία από επιβλαβές περιεχόμενο στα κοινωνικά μέσα. Εάν η ιδέα του ακολουθηθεί από την κυβέρνηση, θα θέσει τις ομάδες υπεράσπισης των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στην ίδια κατηγορία με τις ομάδες των νεοναζί, που συνδέονταν με τον φυλακισμένο ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Alexei Navalny.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τη χριστιανική ομάδα των μαρτύρων του Ιεχωβά ως εξτρεμιστική ομάδα το 2017, και η Ρωσία έκτοτε έχει κατηγορήσει, ή καταδικάσει περισσότερους από 400 ανθρώπους για άσκηση της θρησκείας τους.
Η επισήμανση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ως «εξτρεμιστικών» είναι το τελευταίο παράδειγμα αύξησης της μισαλλοδοξίας απέναντι στις μειονοτικές ομάδες στη Ρωσία του Πούτιν, όπου οι διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, η παρενόχληση, και η κακοποίηση συχνά δεν αμφισβητούνται από τις αρχές. Την ίδια στιγμή πολιτικοί και κυβερνητικά πρόσωπα ενθαρρύνονται όλο και περισσότερο να είναι ανοιχτά εχθρικά απέναντι στους κουήρ ανθρώπους.

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ο αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ Ρώσος βουλευτής Vitaly Milonov επιπλήχθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας, αφού ζήτησε να «στειρωθούν» οι ομοφυλόφιλοι και να φυλαχτούν σε καταφύγια, όπως οι γάτες.

Ο Milonov, ένα διαβόητα ομοφοβικό μέλος της Κρατικής Duma και ο αρχικός υποστηρικτής του λεγόμενου «νόμου της προπαγάνδας των ομοφυλοφίλων» στη Ρωσία, είπε: «Πώς πολεμούμε τις αδέσποτες γάτες; Τις στειρώνουμε. Και οι ομοφυλόφιλοι πρέπει επίσης να στειρωθούν».


Πηγή: Avmag

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ