Σε περιοχή της Κύπρου οι άνεμοι άγγιξαν τα 9 μποφόρ

Υπενθυμίζουμε ότι από το πρωί της Τετάρτης, βρίσκεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για σφοδρούς ανέμους.

Article featured image
Article featured image


Μέχρι και τα 9 μποφόρ έφτασαν οι ριπές του ανέμου σε τοπικό επίπεδο νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (10/11) σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη.

Από το πρωί της Τετάρτης βρίσκεται σε εξέλιξη έντονο φαινόμενο με ισχυρούς ανέμους να «κτυπούν» διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Νικολαΐδης είπε πως «αυτήν τη στιγμή (σ.σ. 12:00) στην περιοχή του αεροδιαδρόμου του Τμήματος στην περιοχή Μάμμαρι στην επαρχία Λευκωσίας ο άνεμος έφτασε στους 38-42 κόμβους. Σε μποφόρ αυτό μεταφράζεται στα 8 με 9».

Πρόκειται, είπε, για προσήνεμη περιοχή στο εσωτερικό και είναι πολύ τοπικό.

«Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ολόκληρη η Κύπρος ως 8-9 μποφόρ. Η γενική κατάσταση αυτήν τη στιγμή είναι στα 6-7 μποφόρ. Οι ριπές του ανέμου στα 7-8 μποφόρ χαρακτηρίζουν το κέντρο και τα ανατολικά, ενώ από το κέντρο και στα δυτικά είναι άλλη η συνοπτική κατάσταση», εξήγησε.

Οι ισχυροί άνεμοι σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη θα παρουσιάσουν ουσιαστική κάμψη στις 16:00 το απόγευμα ενώ αναμένεται να συνεχίσουν και το βράδυ και αναμένεται να φτάσουν στα 5 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ