Ένα γκράφιτι για τον Παναγιώτη Στεφανή και την «εκκωφαντική αποτυχία μιας ολόκληρης κοινωνίας»

«Παναγιώτη μου, με έκανες να πιάσω τα spray μου και να βγω τα μεσάνυχτα στους δρόμους να ζωγραφίσω για εσένα και ό,τι πέρασες», έγραψε ο CRS.

Article featured image
Article featured image


Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και κηδεμονική επιτήρηση τριών ετών, επέβαλε την Πέμπτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στα τρία πρόσωπα, τα οποία κρίθηκαν ένοχα για τον θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους, στις 14/04/2019. Μια απόφαση που δημιούργησε έναν περίεργο κόμπο στο άκουσμά της.

Ο Χρίστος Κακουλλή, γνωστός και ως CRS, αποτύπωσε, με τον καλύτερο τρόπο, την «εκκωφαντική αποτυχία της κοινωνίας» -χρησιμοποιώντας τα λόγια της δικαστού- που απέτυχε να προστατεύσει ένα παιδί. Ένα παιδί που για να «ταιριάξει» έπρεπε να αποδείξει με τον πιο βάρβαρο τρόπο αν «σώννει» το ποτό...

grafitti.jpg«Είναι νύχτες που ο ύπνος δεν σε αγγίζει, θέλεις τόσα να πεις και άλλα τόσα να μεταδόσεις. Από χθες το βράδυ σκεφτόμουν "ζωγράφισε να σβήσεις κάθε αδικία, κάνε το". Παναγιώτη μου, με έκανες να πιάσω τα spray μου και να βγω τα μεσάνυχτα στους δρόμους, να ζωγραφίσω για εσένα και ό,τι πέρασες. Το bullying που δέχτηκες σαν καρφιά έφταναν στο κεφάλι σου και σε τρυπούσαν, σε εξανάγκαζαν να γίνεις κάτι που δεν ήθελες, σε σκότωσαν και αντί οι "μάγκες" να είναι στο κελί, είναι ελεύθεροι. Ποια πολιτεία και ποιο κράτος για εσένα, Παναγιώτη μου; Αν οι τραμπούκοι σε σκότωσαν μια φορά το κράτος το ξανάκανε. Είσαι ήρωας, αντιστάθηκες με όλη τη δύναμη της ψυχής σου, αλλά τα καταφέρανε να σωπάσουν τη φωνή σου για πάντα. Ο τοίχος όμως θα εξιστορεί την αλήθειά σου, ο τοίχος αυτός θα λέει ότι πάλεψες σαν ήρωας. Tο σχέδιο και ο τοίχος είναι αφιερωμένα σε εσένα.

Καλό ταξίδι, Παναγιώτη μου, χθες σε ξανασκότωσαν, όπως σκότωσαν τη δικαιοσύνη και ό,τι άλλο αγαθό σε αυτόν τον τόπο», έγραψε ο δημιουργός του γκράφιτι στην ανάρτησή του στο Facebook.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ