Πότε παραδίδεται στην κυκλοφορία η λεωφόρος Μακαρίου; [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Όπως όλα δείχνουν, θα κάνουμε Χριστούγεννα στη Μακαρίου!

Article featured image
Article featured image


Στις 7 Δεκεμβρίου παραδίδεται στην κυκλοφορία, όπως όλα δείχνουν, η λεωφόρος Μακαρίου στη Λευκωσία, με τους καταστηματάρχες να ετοιμάζονται να κάνουν Χριστούγεννα.Το τελευταίο διάστημα, ο εργολάβος που ανέλαβε την ανάπλαση της κεντρικότερης λεωφόρου της Λευκωσίας, εργάζεται πυρετωδώς με σκοπό να ολοκληρώσει τα κατασκευαστικά έργα και να προλάβει το χρονοδιάγραμμα. Υπενθυμίζουμε ότι ύστερα και από την επίσπευση που εγκρίθηκε στην παράδοση του έργου, σε περίπτωση που τα καταφέρει, θα λάβει ως bonus το ποσό των €850.000 για την παράδοση του έργου τέσσερις μήνες νωρίτερα. Όπως αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας, το φιλοδώρημα θα καταβληθεί στον εργολάβο μόνο εφόσον πετύχει τη συμπλήρωση των εργασιών της Λεωφόρου Μακαρίου ώστε να παραληφθεί το έργο από τον Δήμο στις 7 Δεκεμβρίου 2021.

makariou2.jpgΤο εν λόγω χρηματικό κίνητρο δόθηκε, όπως σημειώνεται, για δύο ξεκάθαρα λόγους:

-Να απορροφηθεί / κερδηθεί η περίοδος μετατόπισης της έναρξης του έργου που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας.

- Να παραληφθεί η Μακαρίου πριν από τα Χριστούγεννα του 2021, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά οι επιχειρήσεις της περιοχής και να επωφεληθούν από την ευνοϊκή από εμπορικής άποψης περίοδο των Χριστουγέννων.

makariou.jpg


makariou3.jpgΤι περιλαμβάνει το έργο:

-Τροποποίηση της κυκλοφοριακής διαρρύθμισης για διευκόλυνση της διακίνησης των μέσων μαζικής μεταφοράς, των ποδηλατιστών και των πεζών, των ΑμεΑ καθώς και την εφαρμογή μέτρων κυκλοφοριακής ύφεσης για την αναϊσορρόπηση του ρόλου του ιδιωτικού αυτοκινήτου.

-Επανασχεδιασμό του υπαίθριου χώρου και την εγκατάσταση νέου οδικού εξοπλισμού, για τη σωστή οργάνωση και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, τη δημιουργία πλατειών – χώρων στάσης / ξεκούρασης, ραμπών πρόσβασης και όλων των απαραίτητων στοιχείων σχετικά με την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των εμποδιζόμενων ατόμων.

-Υπογειοποίση και αναβάθμιση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, νέο σύστημα απορροής ομβρίων υδάτων, νέο οδικό φωτισμό LED υψηλής απόδοσης, εγκατάσταση συστήματος για παροχή WiFi, συστήματος οπτικών ινών του Δήμου Λευκωσίας που θα βοηθήσει στην εγκατάσταση συσκευών για το πρόγραμμα «smart city», πρόνοιες για τη μελλοντική εγκατάσταση τραμ.

-Βιοκλιματικό αστικό σχεδιασμό με εκτεταμένη φύτευση δεντροστοιχιών και χρήση στοιχείων νερού για φυσικό δροσισμό.

makariou4.jpg


makariou6.jpg


makariou7.jpg


makariou8.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ