Ο Λιούις Χάμιλτον αγωνίστηκε στο (ομοφοβικό) Κατάρ με πολύχρωμο κράνος

Δηλώνει πως έχει «ηθική υποχρέωση» να ευαισθητοποιεί για θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από το Twitter

Ο Λιούις Χάμιλτον, Βρετανός οδηγός της Formula 1, λαμβάνει μέρος σε τρεις αγώνες που θα διεξαχθούν στη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα στο Κατάρ, όπου το σεξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου τιμωρείται με φυλάκιση.

Το πρωί της Κυριακής 21/11, ο Χάμιλτον ανακοίνωσε πως θα αγωνιστεί στους τρεις αγώνες με ένα διαφορετικό κράνος, πάνω στο οποίο θα υπάρχουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου, προς υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Είμαστε ενωμένοι», έγραψε ο Βρετανός οδηγός σε ανάρτησή του στο Twitter, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του με το κράνος, στην πίσω μεριά του οποίου είναι γραμμένο το ίδιο μήνυμα.



Την Πέμπτη, ο Λιούις Χάμιλτον τόνισε πως η Formula 1 έχει «ηθική υποχρέωση» να ευαισθητοποιήσει για ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η σεζόν κλείνει με τα πρώτα Γκραν πρι στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία και το φινάλε θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι.

Στις δηλώσεις του ο Χάμιλτον είπε: «Υπάρχουν ζητήματα σε αυτά τα μέρη που πρόκειται να πάμε, όπως και σε όλο τον κόσμο, αλλά σαφώς (αυτό) φαίνεται να κρίνεται ως το χειρότερο σε αυτή την πλευρά του πλανήτη… Πιστεύω ότι καθώς τα αθλήματα πηγαίνουν σε αυτά τα μέρη, έχουμε ηθική υποχρέωση να ευαισθητοποιήσουμε για αυτά τα θέματα και ότι απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος σε αυτά τα μέρη. Και τα ΜΜΕ πρέπει να μιλήσουν για αυτά τα πράγματα».



«Τα ίσα δικαιώματα είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Προσπαθούμε να κάνουμε βήματα. Δεν μπορεί να γίνει αλλαγή εν μία νυκτί. Έχουμε πολλή δρόμο ακόμη. Απλά νιώθω ότι αν ερχόμαστε σε τέτοια μέρη, πρέπει να αναδεικνύουμε την κατάσταση. Πιστεύω ότι ακόμη μπορούμε να στρέψουμε την προσοχή σε αυτό και να δημιουργήσουμε τον εξονυχιστικό έλεγχο και την πίεση που θα μπορούσε να φέρει αλλαγή», συμπλήρωσε.


Με πληροφορίες από Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ