Πόσο ακριβά πληρώνουμε το ίντερνετ στην Κύπρο;

Στη χώρα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, το ίντερνετ στοιχίζει (κατά μέσο όρο) 365 ευρώ τον μήνα.

Article featured image
Article featured image

Οι περισσότεροι άνθρωποι αφιερώνουμε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μας στο διαδίκτυο. Υπάρχουν περισσότεροι από 4,66 δις ενεργοί χρήστες στο ίντερνετ ανά το παγκόσμιο –δηλαδή σχεδόν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού.


Πόσο κοστίζει όμως η χρήση του ίντερνετ;

Μια έρευνα από το «comparethemarket» εντόπισε πού κοστίζει φθηνότερα και πού ακριβότερα το ίντερνετ, με σκοπό να δει πώς ανεβαίνουν οι τιμές των ευρυζωνικών συνδέσεων (broadband). Η λίστα έχει στην κορυφή της τη χώρα με το ακριβότερο ίντερνετ (κατά μέσο όρο των τιμών των παροχών ίντερνετ) και στο τέλος τη χώρα με το φθηνότερο. Αριθμούνται 110 χώρες.


Το ακριβότερο ίντερνετ στον κόσμο

Η Αιθιοπία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας έχοντας το ακριβότερο ίντερνετ στον κόσμο που στοιχίζει 363,99 ευρώ τον μήνα. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 84,84 ευρώ τον μήνα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κατάρ στα 76,68 ευρώ τον μήνα. Γενικά οι πέντε χώρες με το ακριβότερο ίντερνετ στον κόσμο είναι χώρες της Μέσης Ανατολής. Το Κατάρ, η Ζιμπάμπουε και το Ομάν βρίσκονται στην 3η, 4η και 5η θέση της λίστας.

lista_internet_fhtinotero_city.jpg
ΦΩΤΟ: comparethemarket.comΤο φθηνότερο ίντερνετ στον κόσμο

Στο τέλος της λίστας βρίσκεται στην 110η θέση η Ουκρανία στην οποία μπορείς να έχεις ίντερνετ για ένα μήνα πληρώνοντας μόνο 5,22 ευρώ τον μήνα. Πάνω από την Ουκρανία βρίσκεται η Ρωσία με τη μηνιαία τιμή του ίντερνέτ της να ανέρχεται στα 5,94 ευρώ τον μήνα, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία και τη Μολδαβία. Η μοναδική χώρα που βρίσκεται στην πεντάδα με το φθηνότερο ίντερνετ στον κόσμο και δεν είναι ευρωπαϊκή είναι η Ινδία με την τιμή του να φτάνει τα 8,84 ευρώ τον μήνα.


Η θέση της Κύπρου

Η Κύπρος βρίσκεται στην 37η θέση της λίστας με τον μέσο όρο του κόστους του ίντερνετ να ανέρχεται στα 37,42 ευρώ το μήνα. Η Νιγηρία βρίσκεται στην 36η θέση με μέσο όρο 37,49 ευρώ τον μήνα και στην 38η η Συρία στην οποία κοστίζει 36,79 ευρώ τον μήνα.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στη 49η θέση παγκοσμίως στη λίστα με το ίντερνετ να κοστίζει κατά μέσο όρο 32,97 τον μήνα, που είναι φθηνότερο από την Ισπανία στην οποία κοστίζει 38,71 ευρώ τον μήνα.


Δείτε όλη τη λίστα :

oles_xores_fthino_internet_city.jpeg
ΦΩΤΟ: comparethemarket.comΜε πληροφορίες από
comparethemarket.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ