Η υπέροχη ιστορία ενός ζευγαριού που αφιέρωσε τη ζωή του στην προστασία άγριων ζώων

Ο Ντμίτρι και η Γιάνα δημιούργησαν ένα καταφύγιο στη Σιβηρία με τίγρεις που κανείς δεν ήθελε, που ζούσαν σε κακές συνθήκες ή είχαν βασανιστεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Article featured image
Article featured image



Ένας πρώην ακροβάτης τσίρκου και η κτηνίατρος σύζυγός του δημιούργησαν ένα καταφύγιο για άγριες γάτες και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτές.

Πριν από αρκετά χρόνια, κατά τύχη, ο Ντμίτρι Κιμ και η γυναίκα του αγόρασαν έναν ετοιμοθάνατο τίγρη από έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο, προκειμένου να του σώσουν τη ζωή.



Αυτή ήταν η αρχή μιας νέας ιστορίας για την οικογένειά τους

Σταδιακά άρχισαν να βρίσκουν και να σώζουν μεγάλες γάτες με αβέβαιο μέλλον: ζώα που κανείς δεν ήθελε, που ζούσαν σε κακές συνθήκες ή είχαν βασανιστεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Καθώς αυτά τα άγρια ζώα δεν μπορούσαν να επιστρέψουν πλέον στη φύση, το ζευγάρι τα πήρε υπό την προστασία του και τους πρόσφερε ένα καταφύγιο και μία νέα ευκαιρία για ζωή.

Ο Ντμίτρι Κιμ μεγάλωσε σε μια οικογένεια ακροβατών και συνέχισε την οικογενειακή παράδοση στο τσίρκο και έγινε δαμαστής. Η αγάπη του για τα ζώα τον έφερε κοντά με την κτηνίατρο Γιάνα, παντρεύτηκαν και είναι μαζί εδώ και εννέα χρόνια.



Πριν από πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στον Καύκασο, το ζευγάρι έσωσε την πρώτη τίγρη - ένας ντόπιος κάτοικος την κρατούσε αντί για σκύλο. Η Γιάνα σοκαρίστηκε: η τίγρης ήταν άρρωστη και φοβισμένη.

Τότε το ζευγάρι για να τη σώσει προσφέρθηκε να την αγοράσει, όμως ο ιδιοκτήτης ζήτησε 350 χιλιάδες ρούβλια και έτσι έβαλαν ενέχυρο το νέο τους αυτοκίνητο. Ονόμασαν την τίγρη «Aston Martin».

Αργότερα ακολούθησαν δύο ακόμη τίγρεις, o «Rolls-Royce» και η «Honda», με τον Ντμίτρι και τη Γιάνα να πουλούν ακόμη ένα φορτηγάκι που είχαν για να τις σώσουν.

Στις αρχές του 2020, με δύο αρσενικές τίγρεις και τη θηλυκιά έγκυο, η οικογένεια αποφάσισε να ανοίξει ένα καταφύγιο για τίγρεις που κινδυνεύουν.



Για χάρη των ζώων, ο Ντμίτρι παράτησε τη δουλειά του και πούλησε ένα ακόμη αυτοκίνητο για να μπορεί να τα συντηρεί.

Ο πρώην ακροβάτης ασχολείται πια με την παραγωγή μεταλλικών κατασκευών για θερμοκήπια και υπόστεγα η οποία είναι και η βασική πηγή εισοδήματος της οικογένειας.

Τώρα, ο Κιμ και η Γιάνα έχουν δέκα «παιδιά». Μία από τις θηλυκές τίγρεις έχει γεννήσει ήδη δύο φορές, με την πιο πρόσφατη γέννα να φέρνει στον κόσμο τέσσερα μωρά.

Τα μωρά ζουν μαζί με το ζευγάρι γιατί χρειάζονται συνεχή φροντίδα και τάισμα, ενώ οι υπόλοιπες γάτες ζουν σε τρέιλερ και ευρύχωρες περιφράξεις που έχει φτιάξει μόνος του ο Ντμίτρι.

Το ζευγάρι τώρα ονειρεύεται να αγοράσει ένα μεγάλο οικόπεδο για να υπάρχει πιο μεγάλος χώρος για τα ζώα.



Ο Ντμίτρι με τη σύζυγό του διατηρούν λογαριασμό στο TikTok, στο Instagram και στο YouTube, στους οποίους ανεβάζουν βίντεο με τη ζωή των τίγρεων.

Από το κανάλι τους, βγάζουν κάποια λεφτά που τα χρησιμοποιούν για την τροφή των ζώων. Μόνο για τη διατροφή τους, η οποία αποτελείται από ωμό κρέας, γάλα και αυγά, χρειάζονται από 1.800 έως 3.600 ευρώ τον μήνα.

Το ζευγάρι όμως κρατά τη δημοσιότητα αποκλειστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί θέλει να προστατέψει τις άγριες γάτες του.

Το καταφύγιό τους το κρατούν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τους τουρίστες καθώς όπως οι ίδιοι αναφέρουν, τα ζώα αυτά έχουν κουραστεί από τους ανθρώπους, φοβούνται τις κάμερες και την προσοχή. Για τον λόγο αυτό δεν αποκαλύπτουν την τοποθεσία ακόμη και στους δημοσιογράφους.

«Δεν πάμε τις τίγρεις μας για φωτογραφίσεις, δεν κερδίζουμε χρήματα από αυτές. Ο σύζυγός μου έχει ήδη μια επιχείρηση, εγώ κάνω θεραπείες σε ζώα - δεν πρόκειται να εκτρέφουμε αρπακτικά προς πώληση. Δεν θέλουμε ούτε τουρίστες», αναφέρει χαρακτηριστικά η Γιάνα, προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε φάρμα, ούτε οικολογικό πάρκο, αλλά καταφύγιο για κουρασμένους θηρευτές. Οι τίγρεις δεν χρειάζονται ανθρώπους, αλλά γαλήνη».


Πηγή: Sputnik

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ