Οδηγοί λεωφορείων δημιούργησαν «τείχος» για να προστατεύσουν διανομείς από τους ισχυρούς ανέμους

Το viral βίντεο από την Τουρκία μάς υπενθυμίζει ότι η αλληλεγγύη είναι το καλύτερο «τείχος προστασίας».

Article featured image
Article featured image

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας ξένος πολίτης, έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα μετά από σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, και τις γύρω περιοχές.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να είναι προσεκτικοί, μπροστά στον κίνδυνο ανάλογων ατυχημάτων, με την «πτώση δέντρων και δοκαριών», που προκαλούν άνεμοι, η ταχύτητα των οποίων φθάνει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Σε άλλες εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται μια στέγη και ένα τμήμα ενός μπαλκονιού να έχουν παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους, όπως και φορτηγά να έχουν ανατραπεί σε μία λεωφόρο κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

119567_istanbulstorm_1638200236508.jpg

163512.jpgΤείχος προστασίας από οδηγούς λεωφορείων

Στο μεταξύ και ανάμεσα στις πολύ άσχημες εικόνες που κυκλοφορούν, τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο από την Τουρκία όπου οι οδηγοί δύο λεωφορείων χρησιμοποίησαν τα οχήματά τους ως... αντιανεμική ασπίδα για τρεις διανομείς που προσπαθούσαν να διασχίσουν μια γέφυρα εν μέσω ισχυρών ανέμων.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στην Κωνσταντινούπολη, η οποία τις τελευταίες ημέρες πλήττεται από ισχυρότατους νοτιοδυτικούς ανέμους, γνωστούς και ως «Λοντός», που έχουν προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές στην πόλη.

Στο βίντεο φαίνονται δύο λεωφορεία τύπου metrobus, πάνω σε μεγάλη γέφυρα του Βοσπόρου, να πηγαίνουν με πολύ χαμηλή ταχύτητα ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται τρεις μηχανές διανομής, με τους οδηγούς να δίνουν πραγματική μάχη για να διατηρήσουν την ισορροπία τους.

Η δύναμη του ανέμου φαίνεται άλλωστε και στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου που βρίσκεται πίσω από τα λεωφορεία και τα μηχανάκια και καταγράφει τη μοναδική αυτή σκηνή, και όπου οι σταγόνες της βροχής πέφτουν πάνω στο τζάμι δημιουργώντας οριζόντιες γραμμές.

Φυσικά οι οδηγοί των λεωφορείων έχουν γίνει δέκτες εκατοντάδων θετικών σχολίων στα social media αφού «διδάσκουν» οδηγική συμπεριφορά, αλλά και ήθος.Με πληροφορίες από cnn.gr και koutipandoras.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ