Εικαστική Έκθεση ΑΠΟΨΕΙΣ x 4

Ένας τίτλος ή μία βουτιά στον πνευματικό ψυχισμό τεσσάρων καλλιτεχνών.

Article featured image
Article featured image


Την ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση ΑΠΟΨΕΙΣ x 4 θα ανοίξει ο Καθηγητής Φυσικής και 4ος Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, στις 12 Νοεμβρίου 2021, στην 3 Angels Modern Art Gallery στη Λάρνακα.

image0.jpeg


Μια βουτιά στον ψυχισμό των τεσσάρων καλλιτεχνών



Βασίλειος Αράπης
- Η δουλειά του δεν βασίζεται στα γήινα κοινωνικά αλλά στα υπερβατικά αληθινά, στην αλήθεια των «ανθρώπων», χωρίς ίχνος φαντασίας, με σκοπό διδακτικό. Ταξιδεύει τον θεατή μύρια έτη φωτός, εμφανίζοντας τους συμπαντικούς νόμους, το άπειρον καθώς και το φυσικό δίκαιο μέσα από εκπληκτικές εκρήξεις χρωμάτων.

deltio-typou-apopseisx4_1_city.png



Γιάννης Καραπάνος - Ένας ασυμβίβαστος δημιουργός που βασίζει το έργο του στα ανθρώπινα κοινωνικά και ταξικά προβλήματα. Δημιουργεί διαισθητικά και μας ανοίγει ένα παράθυρο προβλέποντας το ζοφερό μέλλον αφήνοντας όμως πάντα ένα στίγμα ελπίδας. Τον προβληματίζει έντονα η κατάντια της κοινωνίας τού σήμερα και μέσα στα έργα του βλέπει κανείς την προσωπική του αντίληψη της καθημερινής μάχης του σημερινού ανθρώπου μέσα από μια άπολυτα δική του πρωτότυπα ξεχωριστή τεχνική.

deltio-typou-apopseisx4_2_city.png



Artiste Antre - Ένας καλλιτέχνης, ο οποίος εργάζεται στα πλαίσια δύο διαφορετικών τρόπων έκφρασης. Η μία γραμμή είναι τα λεγόμενα κυβιστικά, όπου δημιουργεί γεωμετρικά σχήματα με καθαρές μορφές, διαμελισμένα με απαλές πινελιές και επίπεδα έντονων χρωμάτων. Η άλλη γραμμή βασίζεται στην ψυχολογία και στην ψυχοθεραπεία, όπου μετά από συστηματική μελέτη της ανθρώπινης ψυχολογίας εδώ δεκαπέντε χρόνια, βλέπουμε έργα με τραχιές αφηρημένες πινελιές και φανταχτερά χρώματα που θυμίζουν αφαιρετικό εξπρεσιονισμό.

deltio-typou-apopseisx4_3_city.png



Άντρεα Χαραλαμπίδου - Μια καλλιτέχνις της οποίας η δουλειά περιστρέφεται γύρω από το γυαλί. Έχοντας πειραματιστεί χρόνια με διάφορες τεχνικές έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες τεχνικές, οι οποίες της δίνουν το περιθώριο να δημιουργήσει τα δικά της ξεχωριστά γλυπτά. Άμμος και φωτιά τα κύρια συστατικά που της δίνουν άπειρες δυνατότητες να δημιουργήσει διάφορες υφές, σχήματα, μορφές και καμπύλες στα έργα της. Την έχει συναρπάσει το αφαιρετικό, το οποίο βλέπουμε να αποτυπώνεται στις δημιουργίες της. Στόχος της η συνεχής εξέλιξη και η δημιουργία μοναδικών κομματιών.

deltio-typou-apopseisx4_4_city.png



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ