Μια γυναίκα από την Ινδία έμαθε να διαβάζει και να γράφει στα 104 της χρόνια

Όταν η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για τη γνώση!

Article featured image
Article featured image


Η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για τη γνώση και αυτό απέδειξε με τον πιο τρανταχτό τρόπο η 104 ετών Kuttiyamma από το χωριό Thiruvanchoor στην Κεράλα της Ινδίας, που άρχισε μαθήματα για να καταφέρει να διαβάσει.

Ήταν πριν από έναν χρόνο, όταν μετά από παρότρυνση της γειτόνισσάς της, Rehana John που συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς, αποφάσισε να μάθει να διαβάζει. Άρχισαν να συναντιούνται κάθε απόγευμα, κοιτάζοντας μαζί τα βιβλία.

india-kuttiyamma-reads-04.jpgΜετά από μήνες απογευματινών μαθημάτων, η Kuttiyamma έδωσε εξετάσεις στην πολιτεία Κεράλα τον περασμένο μήνα και έγινε η μεγαλύτερη γυναίκα που τα κατάφερε. Πέτυχε 89% στην ανάγνωση και γραφή και 100% στα μαθηματικά. Το αποτέλεσμα προκάλεσε τον θαυμασμό του υπουργού Παιδείας, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για τη γνώση. Με απόλυτο σεβασμό και αγάπη, εύχομαι στην Kuttiyamma και σε όλους τους άλλους νέους μαθητές τα καλύτερα».

indiawoman.jpgΜπορεί για μισό αιώνα, η Kuttiyamma καθημερινά να σηκωνόταν και να έκανε τις δουλειές της ημέρας, καθαρίζοντας και ταΐζοντας τις αγελάδες και τα κοτόπουλα, πλέον, όμως για δύο ώρες χάνεται διαβάζοντας εφημερίδες, μαθαίνοντας τι γίνεται στον κόσμο. «Πάντα ήμουν περίεργη για το τι συνέβαινε σε όλο τον κόσμο», είπε. «Σε πολλές περιπτώσεις μετάνιωνα για την αδυναμία μου που δεν διάβαζα εφημερίδες και παρακαλούσα τους νεότερους στο σπίτι να μου διαβάζουν εφημερίδες. Πάντα ήθελα να γράψω το όνομα και τη διεύθυνσή μου», πρόσθεσε.

ινδια.jpgΗ 104χρονη, που δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα γράμματα σε μικρότερη ηλικία, καθώς προερχόταν από φτωχή οικογένεια και έπρεπε να βοηθήσει στο σπίτι της, συνεχίζει ακάθεκτη στον δρόμο της μάθησης. Τώρα, μαθαίνει Μαλαγιαλάμ, Αγγλικά, οικολογία και μαθηματικά, με το βλέμμα στις επόμενες εξετάσεις.Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ