Φωτιά, εκρηκτικοί μηχανισμοί και συνθήματα σε Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου

Ο «πολιτισμός» μας στα καλύτερά του. [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Article featured image
Article featured image


Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε Δημοτικό Σχολείο στη Λεμεσό

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου «Πολύκαρπου Βλάχου», με δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό να εντοπίζεται στη σκηνή από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, η έκρηξη σημειώθηκε στη 01:35 και από τις επιτόπιες εξετάσεις πυροτεχνουργού, διαπιστώθηκε πως οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο.

Από περαιτέρω εξετάσεις στον χώρο εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν εξερράγη και παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι.

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται, ενώ το σχολείο δεν θα λειτουργήσει σήμερα.


Φωτιά στο Δημοτικό Σχολείο της Δευτεράς

161a865805a489_city.jpgΦωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί και στο Δημοτικό Δευτέρας, γύρω στις 07:00 το πρωί. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η φωτιά ξέσπασε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και στο σημείο έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα.


161a86564c9a4d_city.jpgΌπως ανέφερε ο κ. Κεττής, από τη φωτιά κάηκε η σκηνή της αίθουσας ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε όλη η αίθουσα. Τα αίτια θα διερευνηθούν με την Αστυνομία.

Μάλιστα, μπροστά στην είσοδο της αίθουσας, άγνωστοι έγραψαν το εξής σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας προδότες».

161a8658ea7701_city.jpgΜε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ