Έκτακτο Υπουργικό, νέα μέτρα και ένα 2021 που δεν λέει να τελειώσει

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται σήμερα εκτάκτως στις 18:00 και θεωρείται βέβαιο ότι θα ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Article featured image
Article featured image


Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να αποφασιστούν νέα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες τα κρούσματα στην Κύπρο εκτοξεύθηκαν, αφού τη Δευτέρα κατεγράφησαν περί τα 1900 κρούσματα, ενώ χθες ο αριθμός ξεπέρασε τα 2000 περιστατικά. Το ποσοστό θετικότητας έφτασε χθες στο 2,29%, ενώ στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 168 ασθενείς, εκ των οποίων οι 84 σε σοβαρή κατάσταση.


Έκτακτο Υπουργικό και δηλώσεις από Υπ. Υγείας

Στις 17:00 ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να συναντηθεί με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο. Στη σύσκεψη με τη ΣΕΕ θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης, των νέων δεδομένων και των νοσηλειών, και οι επιστήμονες θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους. Με το πέρας του Υπουργικού το οποίο θα αρχίσει στις 18.00, θα γίνουν δηλώσεις από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Οι εισηγήσεις που αναμένεται να κατατεθούν είναι η αύξηση τηλεργασίας μέχρι και στο 50%, χρήση διπλής μάσκας και μείωση παρευρισκομένων σε κέντρα διασκέδασης και εκδηλώσεις όπως γάμοι και βαφτίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση δεν φαίνεται να προσανατολίζεται σε lockdown, αλλά σε αυστηροποίηση των μέτρων, τα οποία δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν και πριν από την Πρωτοχρονιά. Πάντως, και η πλειοψηφία των επιδημιολόγων δεν προκρίνει lockdown αλλά αυστηροποίηση μέτρων σε "ευαίσθητους" χώρους, όπου παρατηρείται μεγάλη διασπορά του ιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ