Η (σχεδόν) απίστευτη ιστορία μιας βέρας που χάθηκε πριν από 50 χρόνια

Η 86χρονη Peggy MacSween πίστευε πως δεν θα έβλεπε πότε ξανά το δαχτυλίδι που έχασε καθώς μάζευε πατάτες.

Article featured image
Article featured image


Κεντρική εικόνα από το BBC

Μια γυναίκα βρήκε τη γαμήλια βέρα της που είχε χάσει μέσα σε ένα χωράφι με πατάτες στα Western Isles πριν από 50 χρόνια.

Η 86χρονη Peggy MacSween πίστευε πως δεν θα έβλεπε πότε ξανά το δαχτυλίδι της μετά που γλίστρησε από το δάχτυλό της καθώς μάζευε πατάτες κοντά στο σπίτι της στην Μπενμπέκουλα.

Στο άκουσμα της ιστορίας της, ένας νησιώτης συμπατριώτης της βάλθηκε να το βρει με έναν ανιχνευτή μετάλλων.

Ο Donald MacPhee ξέθαψε τη βέρα μετά από τρεις μέρες ψαξίματος στην περιοχή που κάποτε ήταν το χωράφι με τις πατάτες. Ο κ. MacPhee που διατηρεί ένα χόστελ στην Μπενμπέκουλα, χρειάστηκε να σκάψει 90 τρύπες πριν βρει το δαχτυλίδι, στις οποίες ανακάλυψε κομμάτια παλιών μετάλλων και κουτάκια αναψυκτικών.

_121929646_newring_city.jpg
ΦΩΤΟ: DONALD MACPHEE



Η 86χρονη έμεινε άναυδη στην όψη της χαμένης της βέρας. Λέει στο BBC: «Απλά ήρθε στην πόρτα μου και μου είπε “Έχω κάτι να σου δείξω”. Ήταν η βέρα μου! Δεν θα το πίστευα αν δεν την έβλεπα μπροστά μου. Νόμιζα πως δεν θα την έβρισκα ποτέ».

_121924967_rings_city.jpg
ΦΩΤΟ: BBC



Η κα MacSween έχασε το δαχτυλίδι της καθώς μάζευε πατάτες σε ένα αμμώδες παραθαλάσσιο λιβάδι στα τέλη της δεκαετίας του ‘60. «Έβγαζα τον άμμο από τα γάντια μου και η βέρα εξαφανίστηκε. Δεν το είχα καταλάβει μέχρι που έφτασα σπίτι. Επέστρεψα πίσω μερικές φορές για να την ψάξω αλλά δεν υπήρχε τρόπος να την εντοπίσω».

_121928603_machairtwo_city.jpg
ΦΩΤΟ: DONALD MACPHEE



Ο άντρας της κας MacSween ο John, με τον οποίο παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 1958 και απεβίωσε πριν από λίγα χρόνια, της αγόρασε ένα δαχτυλίδι για να αντικαταστήσει τη βέρα της όταν είχαν πάει διακοπές. Μέχρι τότε φορούσε τη βέρα της μητέρας της.

_121928597_peggyandjohn_city.jpg
ΦΩΤΟ: PEGGY MACSWEEN



Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ