«Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι μια επικίνδυνη ιδεολογία»

Το ομοφοβικό παραλήρημα του (πρώην) ποδοσφαιριστή Mohamed Aboutrika.

Article featured image
Article featured image


Κεντρική φωτογραφία από Mohamed Hossam/Anadolu Agency/Getty Images


Ο Mohamed Aboutrika, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της Αιγύπτου και τώρα σχολιαστής του «beIN Sports», έκανε ομοφοβικά σχόλια αποκαλώντας τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα μια «επικίνδυνη ιδεολογία που γίνεται άσχημη».

O Aboutrika συζητούσε για την καμπάνια «Rainbow Laces» της αγγλικής Premier League, η οποία προωθεί την αποδοχή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο ποδόσφαιρο με παίκτες να φορούν κορδόνια και περιβραχιόνια στο χρώμα του ουράνιου τόξου για να συμβολίσουν την υπερηφάνεια.

Μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την καμπάνια «Rainbow Laces» είναι ο Mohamed Salah της Λίβερπουλ, ο οποίος είναι Αιγύπτιος και μουσουλμάνος. Το «beIN Sports» μεταδίδει αγώνες της Premier League στη Μέση Ανατολή και έχει μια αγγλόφωνη έκδοση που μεταδίδεται στις ΗΠΑ.

«Αυτό το φαινόμενο δεν είναι μόνο ενάντια στη μουσουλμανική φύση, αλλά είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση», είπε ο Aboutrika στα σχόλιά του στον αέρα. «Ο Αλλάχ λέει στο Κοράνι ότι πρέπει να τιμούμε τα παιδιά του Αδάμ, αλλά με την ομοφυλοφιλία δεν τιμάμε τους ανθρώπους, τους ταπεινώνουμε».«Διαφωνούμε με τις απόψεις του Aboutrika. Η Premier League και οι σύλλογοί της έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν την ένταξη των ΛΟΑΤ+ και να κάνουν ξεκάθαρο ότι το ποδόσφαιρο είναι για όλους», δήλωσε στο ESPN εκπρόσωπος της Premier League.

Δεν είναι σαφές εάν ο Aboutrika θα τιμωρηθεί για τα σχόλιά του, αν και όλες οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα απολυθεί, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της ατμόσφαιρας για τα περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη Μέση Ανατολή. Για παράδειγμα, το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους θα διεξαχθεί στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη.Πηγή: avmag.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ