Ένα φαρμακείο στα Τρίκαλα βρήκε τον πιο ασφαλή τρόπο για να κάνει rapid test

Και, μάλλον, τον πιο ευφάνταστο! [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image


Έναν πρωτότυπο τρόπο προκειμένου η διαδικασία λήψης δείγματος για τη διενέργεια rapid test να γίνεται με ασφάλεια βρήκε ένας φαρμακοποιός από τα Τρίκαλα.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κουλουρίδα, ο οποίος δημιούργησε έναν ειδικό χώρο όπου οι πελάτες μπορούν να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό, χωρίς να εισέλθουν στο φαρμακείο, αλλά και χωρίς να έρχονται σε επαφή με το άτομο που τους το διενεργεί.

Ο υπάλληλος βρίσκεται πίσω από ένα διαχωριστικό τζάμι, από το οποίο εξέχουν μόνο δύο ειδικά γάντια τα οποία και φοράει και τη διενέργεια του τεστ.

trikala-farmakio.jpg



«Δημιουργήσαμε αυτό τον χώρο ώστε να γίνεται η δειγματοληψία με ασφάλεια» δήλωσε στην ΕΡΤ κ. Κουλουρίδας περιγράφοντας τον ευφάνταστο τρόπο που βρήκε ώστε να βελτιώσει τη διαδικασία λήψης δείγματος για τη διενέργεια rapid test σε πελάτες.

«Ο φαρμακοποιός στην Ελλάδα αποτελεί τον πρώτο σταθμό που επισκέπτεται ο ασθενής όταν δεν νιώθει καλά για οδηγίες και κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Κουλουρίδας και πρόσθεσε ότι «όλοι οι φαρμακοποιοί συμβάλλουμε, ώστε να γίνει η καταγραφή των περιστατικών κορωνοϊού στην Ελλάδα».



Πηγή:
Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ