Έκαψε το σπίτι του στην προσπάθεια να διώξει φίδια

Ζημιές άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία : Twitter/Pete Piringer


Τα φίδια είναι άσχημο πράγμα. Τουλάχιστον, αυτό πρέπει να σκέφτηκε ένας άντρας που για να τα διώξει από το υπόγειο που είχαν κάνει φωλιά κατάφερε να κάψει όλο το σπίτι του.

Οι πυροσβέστες μπήκαν στο πυροσβεστικό όχημα, άναψαν τη σειρήνα και άρχισαν να τρέχουν σαν τρελοί. Ένα σπίτι στο Μέριλαντ των ΗΠΑ είχε αρπάξει φωτιά από… φίδια.


Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές των πυραγών, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού προσπαθούσε να καπνίσει το υπόγειο του σπιτιού με κάρβουνα, για να τα κάνει να ξεκουμπιστούν.


Όμως φαίνεται πως έβαλε τα κάρβουνα πολύ κοντά σε εύφλεκτα υλικά κι έτσι άρπαξε όλο το σπίτι.

Έπειτα από τη σοκαριστική εξέλιξη, το πυροσβεστικό τμήμα της κομητείας Μοντγκόμερι ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες από το σπίτι να φλέγεται, αλλά και εικόνες από τα αποκαΐδια που είχαν απομείνει την επόμενη μέρα.

«Αιτία: ατύχημα. Ο ιδιοκτήτης χρησιμοποίησε καπνό για να αντιμετωπίσει την επιδρομή φιδιών, πιστεύεται ότι η πηγή θερμότητας (κάρβουνα) ήταν πολύ κοντά σε εύφλεκτα υλικά. Τοποθεσία αρχικής εστίας φωτιάς: υπόγειο, τοίχοι/πάτωμα. Συνολική ζημιά: πάνω από 1 εκατ. δολάρια. Χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Κατάσταση φιδιών: ακαθόριστη» έγραφε πολύ περιγραφικά το σχόλιο στην ανάρτηση της πυροσβεστικής, που συνόδευε τις φωτογραφίες.

Όπως ήταν φυσικό, η ανάρτηση έγινε viral, με τους χρήστες στα social media να εκφράζουν την θλίψη τους για το πάθημα του άντρα.

Πολλοί, μάλιστα, έγραψαν για τις δικές τους εμπειρίες από τη μάχη τους με τα ύπουλα ερπετά.

«Αν είχα και εγώ φίδια, τότε και το δικό μου σπίτι θα καιγόταν ολοσχερώς κατά λάθος» παραδέχτηκε ένας χρήστης, σχολιάζοντας το ατυχές περιστατικό.

Δεν έλλειψαν όμως κι εκείνοι που πήραν το μέρος των φιδιών.

«Κι εγώ μαζί σου είμαι. Εάν τα φίδια τη γλίτωσαν, απλά, δώσ’ τους τα συμβόλαια του σπιτιού» σχολίασε κάποιος άλλος χρήστης.

«Αν και είναι πολύ άσχημο που έχασε το σπίτι του κάνοντας κάτι τόσο ανόητο, φαντάζομαι/ελπίζω να έμαθε ένα πολύτιμο μάθημα. Θα έπρεπε πρώτα το ψάξει και μετά να το κάνει» συμβούλευσε ένας άλλος σχολιαστής.


Πηγή πληροφοριών: Sputnik

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ