Το φαγητό που θα περισσεύει από στρατόπεδα της ΕΦ πλέον θα πηγαίνει σε καταφύγια ζώων

Επιπλέον, η Εθνική Φρουρά είναι θετική στην πρόταση για τη δημιουργία Μονάδας/Τμήματος σκύλων (Κ9 unit).

Article featured image
Article featured image

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου είχε την Πέμπτη (11/2) συνάντηση, στο Υπουργείο Άμυνας, με τους Αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και την Επιλοχία Εύα Χαραλάμπους, με τους οποίους συζητήθηκαν οι τρόποι για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων με τον Υπουργό Άμυνας αποφάσεων του περασμένο Αύγουστου που αφορούσαν:

  1. Τη διάθεση τροφών ή μαγειρεμένων τροφών ή ληγμένων τροφών τα οποία στην συνέχεια θα διατίθενται στα καταφύγια δωρεάν.
  2. Τη δημιουργία Μονάδας/Τμήμα σκύλων (Κ9 unit).

«Η θετική ανταπόκριση και η σημερινή απόφαση βάζει πλέον τα θεμέλια εκείνα με τα οποία η Εθνική Φρουρά δεν θα πετά πλέον στα σκουπίδια τα φαγητά που δεν έχουν φαγωθεί από τους φαντάρους, αλλά αντίθετα θα χρησιμοποιούνται για την σίτιση ζώων τα οποία βρίσκονται σε καταφύγια στη χώρα μας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα.

Σε επικοινωνία μας με τον κύριο Κυριάκο Κυριάκου, πρόεδρο του Κόμματος, μας ανέφερε ότι είναι θέμα χρόνο να υλοποιηθεί το μέτρο, αφού μένει να συζητηθούν κάποια διαδικαστικά.


«Μένει να δούμε κάποια διαδικαστικά θέματα. Ποια στρατόπτεδα είναι μεγάλα, σε ποια στρατόπεδα υπάρχουν κοντά καταφύγια, πώς θα διατίθεται το φαγητό (θα το παίρνουν οι στρατιώτες ή θα το παραλαμβάνουν οι υπεύθυνοι των καταφυγίων και άλλα τέτοια».


Σε σχέση με την πρόταση για δημιουργία Μονάδας/Τμήμα σκύλων (Κ9 unit), αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Επίσης σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε διά στόματος των δύο πιο πάνω παρευρισκόμενων αξιωματικών ότι η Εθνική Φρουρά είναι θετική στην πρόταση μας για τη δημιουργία Μονάδας/Τμήμα σκύλων (Κ9 unit).

Η μονάδα αυτή θα έχει και την ευθύνη διαχείρισης των εγκαταλελειμμένων – αδέσποτων ζώων και χωρίς κανένα σχεδόν οικονομικό κόστος η μονάδα αυτή θα μπορεί να δημιουργηθεί:

  • Εντός της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Εθνικής Φρουράς αφού θα μπορεί να προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες που σήμερα παρέχονται από την αντίστοιχη μονάδα της Αστυνομίας Κύπρου.
  • Θα είναι ανεξάρτητη και θα υπάγεται απευθείας σε ανώτατο αξιωματικό πχ Υπαρχηγό ή στον ΕΓΑ.
  • Θα εδρεύει στη Λευκωσία (μπορεί για παράδειγμα να στεγαστεί στο Τάγμα Στρατηγείου αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο στρατόπεδο στην επαρχία Λευκωσίας και θα καλύπτει όλες τις μονάδες, υπομονάδες και φυλάκια της ΕΦ. ανά το παγκύπριο.
  • Η μονάδα θα διοργανώνει ομιλίες και σεμινάρια σε όλα τα στρατόπεδα και το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς σχετικά με την φιλοζωία, την διαχείριση εγκαταλειμμένων ζώων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ