«Στα ιδιαίτερα, στον γιατρό, στις προπονήσεις, ποτέ μα ποτέ δεν αφήνουμε μόνα τους τα μωρά μας!»

Η viral ανάρτηση του μουσικοσυνθέτη Κώστα Κακογιάννη, με αφορμή τρία «καλέσματα» που δέχτηκε τις τελευταίες ώρες.

Article featured image
Article featured image

Πολλά περίεργες συμπτώσεις στη χτεσινή μέρα. Τζαι τα τρία «καλέσματα» που δέχτηκα, είχαν το ίδιο θέμα. Σίγουρα κάποιαν αποστολή μαειρεύκει μου ο Ύψιστος, αλλά ακόμα να καταλάβω ακριβώς τον ρόλο που θα παίξω:

Κάλεσμα Α΄

Λλίον πριν το μεσημέρι επήρεν με τηλέφωνο η Μαρία*. Είσιεν πάρα πολλύν τζαιρόν να μιλήσουμε τζαι μετά τα τυπικά, «ντα μπου γίνεσαι» τζαι «εχαθήκαμε», με τρεμάμενη φωνή άρχισε να μου λέει για το πόσο δύσκολα περνά τούτον το διάστημα, αφού έχασε τη δουλειά της.

-«Λόγω covid», ρωτώ;

-«Όι, έσιει πάνω που χρόνο. Είχα αρρωστήσει. Είχα όγκο που έπρεπε να αφαιρεθεί τζαι έλειψα αρκετά που τη δουλειά. Δυστυχώς όμως αμέσως μετά αρρώστησε σοβαρά τζαι το μωρό μου τζαι έπρεπε να το παίρνω καθημερινά για θεραπείες.

Έτσι που ζω μόνη μου, δεν είχεν κανένα να το περιποιηθεί τζαι απολύσαν με, διότι δεν επέστρεψα έγκαιρα».

-Καλάν, ο άντρας σου;

-Εγκατέλειψεν μας.

-Παίρνεις τουλάχιστον κάποιον επίδομα, έστω για το παιδί;

-Ήταν ξένος, δεν ήμασταν ακόμα παντρεμένοι τζαι χρειάζονται τα απαραίτητα χαρτιά, κάτι που δεν μπορώ να πράξω λόγω οικονομικών, αλλά τζαι λόγω της κατάστασης.

Επάρκαρα, διότι ο δικός της πόνος άρχισεν να με πλημμυρίζει τζαι δεν μπορούσα να οδηγήσω.

-Αχ ρε Μαρία μου, πώς είναι δυνατό!

Πόσα βάσανα μαζεμένα!

Τζαι τότε κλαίγοντας, άνοιξε την καρκιά της τζαι εξομολογήθηκε μου:

«Η κατρακύλα ξεκίνησε που τότε που με κακοποίησεν κάποιος. Έκλειδωσέ με στο γραφείο του τζαι εμούνταρεν με με το ζόρι.

Που τζείνην την ημέρα έγινε μαύρη η ζωή μου.

Δεν ξέρω όμως τι να κάμω.

-«Να τον καταγγείλεις άμεσα, να βρεις τον εαυτό σου. Τώρα είναι η καλύτερη συγκυρία», είπα.

-«Εν δημόσιο πρόσωπο, πασίγνωστος, όμως εν μπλεμένος με τον υπόκοσμο τζαι φοούμαι ότι, αν μιλήσω, θα κάμουν κακό στο μωρό μου».

Όπως μου εξήγησε, δεν υπάρχει πρόγραμμα προστασίας για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε περίπτωση που μιλήσουν.

Πρώτη φορά ένιωσα τόσον ανήμπορος να βοηθήσω. Όποια συμβουλή έδινα, κατέληγε σε αδιέξοδο από δικό της επιχείρημα. Μιλήσαμε κάμποσο, όμως έπρεπε να κλείσω, διότι είχα ένα επείγον ραντεβού τζαι της είπα ότι θα την έπαιρνα, μόλις ετέλειωνα.


————-

Κάλεσμα Β΄

Δεν πρόλαβα να φύω της πόρτας που το ραντεβού τζαι εξανακτύπησε το τηλέφωνο:

Μια δημοσιογράφος ετοιμάζει μια σειρά από ραδιοφωνικά σποτ με ανθρώπους που θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν άτομα, που έχουν δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση, να μιλήσουν και σκέφτηκε ότι η δική μου συμμετοχή θα βοηθήσει πολύ. Τη Δευτέρα θα κάνουμε την ηχογράφηση.

——————

Κάλεσμα Γ΄

Επιστρέφω σπίτι, με το που βάζω το κλειδί στην πόρτα, χτυπά για τρίτη φορά το τηλέφωνο.

Γνωστή ακτιβίστρια, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της βοηθώντας άτομα που δέχτηκαν σεξουαλική κακοποίηση μετά το δικό της δράμα από παιδεραστή. Ο λόγος που επικοινώνησε, για να μου εκμυστηρευτεί ότι για κάποιο λόγο πολλά από τα θύματα κακοποίησης ταυτίζονται τζαι λυτρώνονται με λυγμούς, ακούγοντας το τραγούδι μας «Χαρταετός».

Με το που μου το είπεν, ανατρίχιασα.

Είπα της ότι ήταν το τρίτο τηλεφώνημα με το ίδιο θέμα σε 2 ώρες.

Στα πολλά που μου είπε για τον δικό της αγώνα, ότι μεταξύ άλλων έχασεν τζαι τζείνη τη δουλειά της, με ενημέρωσεν πως, ενώ ακούμε μόνο για 2-3 περιπτώσεις τον χρόνο να καταγγέλλονται, είναι πάνω από διακόσιες μόνο οι περιπτώσεις που αφορούν παιδεραστία. Οι περισσότερες συγκαλύπτονται ή δεν ανακοινώνονται, διότι ο θύτης έχει πλάτες. «Ο κόσμος φοβάται τζαι πρέπει να τον ενθαρρύνουμε να μιλήσει».

———————

Υ.Γ. Δεν αποφάσισα τι ακριβώς θα πω στη δήλωσή μου της Δευτέρας, ούτε ξέρω πώς μπορούμε να σώσουμε τους μεγάλους που τον κίνδυνο, αλλά για τα παιδιά υπάρχει το αυτονόητο:

Στα ιδιαίτερα, στον γιατρό, στις προπονήσεις, ποτέ μα ποτέ, δεν αφήνουμε μόνα τους τα μωρά μας!

Για εμένα ήταν ανέκαθεν ιερός όρος: Δεν γίνεται ηχογράφηση ή ατομικό μάθημα ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ή έστω κάποιου τρίτου έμπιστου ατόμου. Καμιάν φοράν άμα βαρκούνται να περιμένουν βάλλω τους δουλειές, είτε να μας κινηματογραφούν, είτε να μας φωτογραφίζουν, είτε να τραγουδούν τζαι τζείνοι μαζί μας, τζαι δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρονται, όταν μαθαίνουν μαζί με το παιδί τους.

*Άλλαξα το όνομα για τους αυτονόητους λόγους.

Πολλά περίεργες συμπτώσεις στη χτεσινή μέρα. Τζαι τα τρία «καλέσματα» που δέχτηκα, είχαν το ίδιο θέμα. Σίγουρα κάποιαν...

Δημοσιεύτηκε από Costas CACOYANNIS Κώστας ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ στις Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ