Τι πιο όμορφο από μια εξόρμηση στο πτηνοπαρατηρητήριο της λίμνης Μακριά

Η λίμνη αλλά και το πτηνοπαρατηρητήριό της αποτελούν πόλο έλξης για πολύ κόσμο.

Article featured image
Article featured image

Τι πιο όμορφο από μια εξόρμηση στο πτηνοπαρατηρητήριο της λίμνης Μακριά, στην περιοχή του Lady’s Mile, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη βιοποικιλότητα που φιλοξενεί ο εν λόγω υγρότοπος.

Τώρα, μάλιστα, που τα καλάμια έχουν καθαριστεί μπροστά από το παρατηρητήριο, θα μπορέσετε με ευκολία να διακρίνετε όλα σχεδόν τα είδη που συναντώνται στην περιοχή.

Οι υγρότοποι αποκαλούνται ως «Βιολογικά υπερ-συστήματα» λόγω του ότι υποστηρίζουν ένα σημαντικό επίπεδο βιοποικιλότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι προσπάθειες του ιδρύματος TerraCypria επικεντρώνονται στην προστασία των υγροτόπων της Κύπρου.


Στο πλαίσιο του έργου MedisWet2, το Terra Cypria ανέλαβε την αποκατάσταση και διατήρηση της πολύ σημαντικής περιοχής του Lady’s Mile που αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου συστήματος υγροτόπων του Ακτωτηρίου.

Η λίμνη Μακριά, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της περιοχής του Lady’s Mile, είναι πολύ σημαντική για την βιοποικιλότητα και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς πτηνοπαρατηρητές και φυσιοδίφες.

Το Terra Cypria, στοχεύοντας στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του εν λόγω υγροτόπου, ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα εντατικό καθαρισμό των καλαμιών της λίμνης. Ακόμα ένας καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

Ακολουθεί σύντομα η αναβάθμιση του πτηνοπαρατηρητηρίου που υπάρχει στην περιοχή, ως ακόμα μια δράση του έργου MedisWet 2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ