Αύξηση των καταγγελιών από την Αστυνομία, μετά την επαναλειτουργία της εστίασης

Τι είδους παραβάσεις αφορούσαν οι περισσότερες καταγγελίες, και σε ποια επαρχία κόπηκαν τα περισσότερα εξώδικα.

Article featured image
Article featured image

Αυξημένος ο αριθμός καταγγελιών πολιτών για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του Covid 19, μετά την επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων εστίασης.

Οι περισσότερες καταγγελίες πολιτών αφορούσαν στη μη αποστολή μηνύματος για διακίνηση αλλά και στη μη χρήση μάσκας.

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκαν 164 πολίτες, με τις περισσότερες καταγγελίες να αφορούν στη μη αποστολή μηνύματος για διακίνηση αλλά και στη μη χρήση μάσκας. Επίσης, καταγγέλθηκαν 5 υποστατικά, εκ των οποίων δυο αφορούσαν επιχειρήσεις εστίασης. Αριθμός που προέκυψε μετά από 13.031 ελέγχους εντός 24 ωρών, σύμφωνα με τον με τον εκπρόσωπο του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στη Λεμεσό (5.752), με 99 καταγγελίες πολιτών και 3 υποστατικών, τη στιγμή που στις υπόλοιπες επαρχίες ο αριθμός ελέγχων δεν ξεπέρασε τις 2.000. Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.864 έλεγχοι και προέκυψαν 19 καταγγελίες πολιτών, στη Λάρνακα 1.207 έλεγχοι με 11 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 1.266 έλεγχοι με 17 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 1.057 έλεγχοι με 11 καταγγελίες πολιτών και τέλος, στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 880 έλεγχοι με 1 καταγγελία πολίτη.

Επιπρόσθετα, προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών από σύνολο 668 ελέγχων της Τροχαίας, σε παγκύπρια κλίμακα, ενώ δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία από τον έλεγχο της ΜΜΑΔ και της Λιμενικής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ