Ο Έλιοτ Πέιτζ είναι ο πρώτος τρανς άνδρας στο εξώφυλλο του περιοδικού «ΤΙΜΕ»

«Αν μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε όλες τις υπέροχες περιπλοκότητες των ανθρώπων, ο κόσμος θα ήταν ένα πολύ καλύτερο μέρος», αναφέρει ο ηθοποιός στη συνέντευξή του.

Article featured image
Article featured image

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός, Έλιοτ Πέιτζ, είναι ο πρώτος τρανς άνδρας που θα πρωταγωνιστήσει στο εξώφυλλο της τελευταίας έκδοσης του αμερικάνικου περιοδικού TIME. Ο 34χρονος ηθοποιός, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από την ταινία «Juno» αλλά και τη σειρά του Netflix «The Umbrella Academy», παραχώρησε στο TIME την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη, λίγους μήνες μετά από την ανακοίνωση ότι είναι τρανς. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2020, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, είχε γράψει «Γεια σας, φίλοι. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το γεγονός ότι είμαι τρανς. Οι αντωνυμίες μου είναι εκείνος/εκείνοι και το όνομά μου είναι Έλιοτ».


Ο Έλιοτ Πέιτζ στη συνέντευξη τονίζει το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην εικόνα που είχε για αυτόν ο κόσμος και στο πώς εκείνος ένιωθε για τον εαυτό του. «Δεν αναγνώριζα ποτέ τον εαυτό μου. Για πολύ καιρό, δεν μπορούσα καν να κοιτάξω μια φωτογραφία μου», σημειώνει. Μάλιστα, όπως δήλωσε, η πανδημία τού έδωσε τον χρόνο να σκεφτεί και να καθορίσει την ταυτότητα του φύλου του.


Χαρακτηριστικά ανέφερε «είχα αρκετό χρόνο με τον εαυτό μου για να επικεντρωθώ σε πράγματα που σκεφτόμουν και με πολλούς τρόπους, ασυναίσθητα, τα απέφευγα. Ήμουν, επιτέλους, ικανός να αποδεχθώ ότι είμαι τρανς και να αφήσω τον εαυτό μου να γίνει αυτός που είμαι τώρα». Ωστόσο, εξηγεί πως η κατανόηση του εαυτού του, είναι διαδικασία που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Επιπρόσθετα, αναφέρει «ξέρουμε ποιοι είμαστε. Οι άνθρωποι έχουν προσκολληθεί σε αυτές τις αμετακίνητες ιδέες για το φύλο, γιατί έτσι νιώθουν ασφαλείς. Αλλά, αν μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε όλες τις υπέροχες περιπλοκότητες των ανθρώπων, ο κόσμος θα ήταν ένα πολύ καλύτερο μέρος». Από την πλευρά του το TIME, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Έχοντας φτάσει σε μία κρίσιμη στιγμή, ο Πέιτζ, με βαθιά αίσθηση ευθύνης, εξομολογείται την αλήθεια του».


Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, στο εξώφυλλο του ίδιου περιοδικού, πρωταγωνίστησε η πρώτη τρανς γυναίκα, η ηθοποιός Λαβέρν Κοξ.

laverntime.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ