Διαγωνισμός τραγουδιού Euro Low-Vision: Πρόσκληση για συμμετοχή τυφλών και με μερική όραση καλλιτεχνών

Η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών (Π.Ο.Τ.) συμμετέχει ως εταίρος στον πρώτο διαγωνισμό τραγουδιού Euro Low-Vision για μουσικούς με οπτική αναπηρία, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021.

Article featured image
Article featured image

Τον διαγωνισμό τραγουδιού Euro Low Vision διοργανώνουν από κοινού η οργάνωση VIEWS International (Διεθνής δίκτυο Οργανισμών προώθησης της κινητικότητας και ανεξαρτησίας των νέων με οπτική αναπηρία σε 23 χώρες) και η Γερμανική Ομοσπονδία Τυφλών και ατόμων με μερική όραση (DBSV).

Η ΠΟΤ με τη σειρά της, ως ο εθνικός φορέας εκπαίδευσης ή συμπαράστασης προς τα άτομα με οπτική αναπηρία της Κύπρου, καλεί όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό να αποστείλουν την υποψηφιότητά τους μέχρι την Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 στο e-mail της Οργάνωσης: pot@logos.cy.net.

Θα διοργανωθεί στη συνέχεια ανοικτή για το κοινό διαδικτυακή παρουσίαση των υποψηφιοτήτων μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ, την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, όπου και θα ανακοινωθεί το τραγούδι που θα επιλεγεί να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον ευρωπαϊκό τελικό.


Βασικές προϋποθέσεις συμμέτοχης είναι ότι:

- Ο/η στιχουργός ή ο/η συνθέτης ή ένας/μία από τους τραγουδιστές να έχει οπτική αναπηρία.

- Μια συμμετοχή ανά χώρα θα λάβει μέρος στον ευρωπαϊκό τελικό.

- Το τραγούδι να έχει μέγιστη διάρκεια 4 λεπτά, μπορεί να ερμηνευτεί σε οποιαδήποτε γλώσσα και να ανήκει σε οποιοδήποτε μουσικό στυλ.

- Το τραγούδι θα πρέπει να υποβληθεί ως αρχείο βίντεο ή ως αρχείο ήχου και να συνοδεύεται από φωτογραφίες. Αυτό σημαίνει ότι τα τραγούδια δεν θα ερμηνεύονται ζωντανά.

- Οι υποψήφιοι συμφωνούν, τέλος, ότι σε περίπτωση που επιλεγούν, το ηχητικό, βιντεοσκοπημένο και φωτογραφικό υλικό τους θα μεταδοθεί και θα δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο και δεσμεύονται ότι θα είναι διαθέσιμοι για μια σύντομη ζωντανή συνέντευξη τόσο για την εθνική διαδικασία επιλογής εκπροσώπου, όσο και για τον ευρωπαϊκό τελικό της 21ης Μαΐου.

- Το έπαθλο για τον νικητή του διαγωνισμού, δωρεά της Amazon, επίσημο χορηγό του ILSC, είναι ένα ηχείο Echo Studio 3D Audio.

Για περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε με την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών στο τηλ. 22813383 Στη Λευκωσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ