Ο αγώνας της Δευτέρας ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Απόλλωνα αφιερώνεται σε έναν πολύ όμορφο θεσμό

Συγκεκριμένα, σε αυτόν της ανάδοχης οικογένειας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα.

Article featured image
Article featured image


Το «Hope For Children» CRC Policy Center (HFC) σε συνεργασία με τις ποδοσφαιρικές ομάδες Ομόνοια Λευκωσίας και Απόλλων Λεμεσού αφιερώνουν το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής της β’ φάσης του Πρωταθλήματος στον θεσμό της ανάδοχης οικογένειας, o οποίος στην Κύπρο εντάσσεται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εργασίας.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αναδοχής που γιορτάζεται στις 31 Μαΐου, ο συγκεκριμένος αγώνας επιδιώκει να ενισχύσει τις προσπάθειες του «Hope For Children» να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για τον θεσμό αυτό, με απώτερο σκοπό την εξεύρεση νέων ανάδοχων οικογενειών για τα παιδιά που βρίσκονται υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Κράτους, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του «Hope For Children».

Οι παίκτες των δύο ομάδων κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, θα κρατούν πινακίδες με συμβολικά μηνύματα για την αναδοχή, τονίζοντας έτσι τη σπουδαιότητα και το νόημα του θεσμού αυτού για τις ζωές των παιδιών. Τέτοια μηνύματα θα βρίσκονται, επίσης, σε φωτεινές πινακίδες του γηπέδου που θα φιλοξενεί τον αγώνα.

Στο πλαίσιο του θεσμού, το «Hope For Children» υλοποιεί πρόγραμμα για ανάδοχες οικογένειες με χρηματοδότηση και συνεργασία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που λειτουργούν ως ο αρμόδιος κρατικός φορέας για τον θεσμό της αναδοχής.


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ