Όλοι στην Ελλάδα μιλάνε για το απαράδεκτο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας

Συγκεκριμένα, μιλάνε για το ντροπιαστικό - ρατσιστικό - στερεοτυπικό βίντεο προώθησης του συνεδρίου, για το γεγονός ότι ήταν υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία τελικά απέσυρε, για την αντίδραση της Καίτης Γαρμπή και πολλών άλλων επωνύμων, για το γεγονός ότι προσκάλεσαν πολλούς ιεράρχες να μιλήσουν για γονιμότητα και αναπαραγωγική αυτονομία (και μόνον 7 γυναίκες ανάμεσα στους 55 ομιλητές)…

Article featured image
Article featured image

Σάλος έχει ξεσπάσει για τις θέσεις που παρουσιάζονται σε βίντεο για το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», εξ ου και αυτό έχει κατέβει εν τέλει από τα social media, από τα επίσημα μέσα του συνεδρίου.


Κάνει λόγο για «λάθος»

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. "Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;". Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Τι έχω κάνει λάθος;". Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.

Κάτω από το επίμαχο βίντεο, που αναρτήθηκε στο YouTube, δεκάδες χρήστες εκφράζουν την δυσαρέσκειά αλλά και την οργή τους με το περιεχόμενο, που χαρακτηρίζουν «ενοχοποιητικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό και οπισθοδρομικό», σημειώνοντας ότι είναι «υποτιμητικό για όλες τις γυναίκες, είτε έχουν παιδιά είτε όχι».

Screenshot 2021-06-13 at 1.25.02 AM.png


Μετά από τις αντιδράσεις, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέσυρε την αιγίδα της από το συνέδριο.

Την οργή της για το διαφημιστικό σποτ εξέφρασε και η Καίτη Γαρμπή (όπως και αρκετοί άλλοι επώνυμοι), στην οποία είχε ζητηθεί να απευθύνει πρόσκληση για το συνέδριο.

kaiti-garbi-sinedrio-gonimotita-1.jpg


Το άλλο τραγικό στην υπόθεση είναι πως, όπως έχουμε δει να συμβαίνει συχνά στο παρελθόν σε τέτοιες περιπτώσεις, το συνέδριο διοργανώνουν άντρες, καλώντας ανάμεσα σε άλλους και καμπόσους ιεράρχες (Αρχιεπισκόπους και Μητροπολίτες) για να μιλήσουν για γονιμότητα και αναπαραγωγική αυτονομία. Τι κι αν διοργανώνεται από Ιατρικές Σχολές και υπό την αιγίδα της ΠτΔ; Μόνον 7 γυναίκες ανάμεσα στους 55 ομιλητές.

198828007_10224719887560263_6846183808908832238_n.jpg



Και ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο άποψης, σε σχέση με το απαράδεκτο περιεχόμενο του συνεδρίου:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ