Ο Κύπριος μπαρμπέρης Στέφανος Βλάχος διαγωνίζεται στον τελικό διεθνούς διαγωνισμού στην Αγγλία

Με αφορμή τη συμμετοχή του στον επικείμενο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου, στο πλαίσιο του BARBERFEST, στο Brighton, ο Στέφανος Βλάχος μιλά στη CITY για τους στόχους του, τη ζωή στο Μάντσεστερ αλλά και για την επιθυμία του να επιστρέψει στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό, στην κατηγορία «Raw Talent Graduate finalists», η οποία προϋποθέτει να κατέχεις τα διπλώματα BARBERING NVQ 2&3.

«Πάντα ήθελα να λάβω μέρος σε διαγωνισμούς, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν διεξήχθησαν πέρσι. Φέτος, με την πρώτη ευκαιρία δήλωσα συμμετοχή, γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις, αλλά και για να δείξω τις ικανότητές μου».

IMG_20210614_095009_463.jpg


Ο Στέφανος ζει στο Μάντσεστερ, όπου μετακόμισε λόγω του αδερφού του που σπούδαζε εκεί. «Το είδα σαν μια ευκαιρία να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό της Κύπρου. Πάντα υπήρχε η σκέψη να ασχοληθώ με το barbering, αλλά τη μεγάλη ώθηση μού την έδωσε η οικογένειά μου που ήταν πάντα δίπλα μου με τις συμβουλές και τη στήριξη στις όποιες αποφάσεις μου. Έτσι, το καλοκαίρι του 2019 αποφάσισα να πάω στη σχολή ‘London school of barbering’, που βρίσκεται στο Μάντσεστερ, για να πάρω τα διπλώματα NVQ LEVEL 2 AND LEVEL 3».

Όπως προαναφέραμε, τα δύο αυτά διπλώματα ήταν τα εισιτήριά του για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Πλέον, περιμένει την 5η Ιουλίου για να δώσει το άπαν των δυνάμεών του για μια διάκριση.

IMG_20210505_164752_465.jpg


«Στον τελικό, υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός, με καλούς barbers. Παρόλα αυτά, είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύω πως θα τα πάω καλά», αναφέρει με αποφασιστικότητα.

Σε σχέση με τη ζωή στο εξωτερικό, αλλά και το επάγγελμα που επέλεξε, επισημαίνει πως «κάθε μέρα είναι δύσκολη, κάθε κούρεμα που κάνω έχει διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Επειδή όμως αγάπησα αυτή την τέχνη, δεν το βλέπω ως επάγγελμα αλλά ως κάτι που με ευχαριστεί».

DSC03055.JPG


Έχοντας ένα μπαρμπέρη στην άλλη άκρη του chat δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε για τους δύσκολους ή έστω τους απαιτητικούς πελάτες, αλλά και για τα νέα trends σε σχέση με το αντρικό κούρεμα-χτένισμα.

«Δεν μου έτυχε κάτι υπερβολικά παράξενο, αλλά μπορώ να πω ότι μου έτυχε κάτι διαφορετικό από τα καθημερινά styles που συνήθως κάνω και αυτό αφορούσε το Mullet hair cut, το οποίο ως γνωστό φέτος επανήλθε στη μόδα».

IMG_20210520_143936_254.jpg


Πάντως, παρά τον όποιο ενθουσιασμό του που δουλεύει σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δεν παραλείπει να εκφράσει την επιθυμία για επιστροφή. «Στο μέλλον θα ήθελα να έρθω πίσω στην Κύπρο, για να ανοίξω ένα μαγαζί, αλλά θέλω πρώτα να πάρω όση περισσότερο εμπειρία μπορώ από την Αγγλία». Από την Κύπρο τού λείπει σαφώς η οικογένειά του, η κοπέλα του -όπως μας εξομολογείται-, αλλά και το φαγητό!

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Στέφανο, με την ευχή να πετύχει όλους τους στόχους του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ