Η ΕΛ.ΑΣ. δεν στερέωσε καλά τον πίνακα του Πικάσο, τα μεγάλα brands εμπνεύστηκαν και στα social «κλαίνε»

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Αστυνομία.

Article featured image
Article featured image

Η πτώση του αυθεντικού -κατά τα φαινόμενα Πικάσο- στην παρουσίαση της αστυνομίας, ενέπνευσε τα εμπορικά τμήματα μεγάλων brands, που δεν έχασαν την ευκαιρία να διαφημιστούν στα ελληνικά social media, αφήνοντας αιχμές για την ΕΛ.ΑΣ.

Η ανάκτηση του Πικάσο και ενός πίνακα του Μοντριάν που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη πριν 9 χρόνια, συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα που, λίγο αργότερα, έδωσαν την θέση τους στην αμηχανία, εξαιτίας της μεταχείρισης που έτυχε το έργο του Ισπανού Ζωγράφου.

5333054.jpg


Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έπιασαν τους πίνακες με τα γυμνά τους χέρια, εικόνα που διόλου δεν συνάδει με τον λεπτεπίλεπτο τρόπο και τα απαραίτητα βαμβακερά γάντια που βλέπουμε στους πλειστηριασμούς μεγάλων οίκων. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο γερμένος Πικάσο γλίστρησε και έπεσε από το έπιπλο στο πάτωμα, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.

Η πτώση έγινε Νο1 θέμα συζήτησης στο ελληνικό Twitter και το Facebook αλλά δεν έμεινε εκεί, αφού ακόμα και μεγάλα διεθνή μέσα, όπως το BBC, σχολίασαν τον πεσμένο πίνακα βάζοντας την είδηση στις πρώτες σελίδες τους.

bbc-pinakas_0.png


Και την σκυτάλη πήραν λίγο αργότερα πασίγνωστα brands, όπως το Πλαίσιο και τα IKEA, που εμπνεύστηκαν από το πεσμένο «Γυναικείο κεφάλι» στις σημερινές διαφημίσεις τους.

Screenshot 2021-06-30 at 8.18.50 PM.png


«Στηρίζουμε ό,τι έχει αξία. Βρες βάσεις TV από 13” έως 90”» έγραψε το Πλαίσιο στο Instagram αλλά στην φωτογραφία, στην θέση της flat screen φιγουράριζε το πολύτιμο έργο που ο Πικάσο είχε δωρίσει στον ελληνικό λαό.

Screenshot 2021-06-30 at 8.20.37 PM.png


Τα IKEA πάλι προτίμησαν μία πιο αφαιρετική προσέγγιση και έβαλαν ένα απλό στήριγμα κάδρου, με τον τοίχο βαμμένο σε χρώμα από την παλέτα του πίνακα. «Ιδέες δίνουμε. #picasso #oops»




Ας δούμε πώς σχολιάστηκε η φάση στο Twitter, το οποίο από χθες γλεντάει:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ