Σφραγισμένο αντίγραφο του Super Mario 64 πωλήθηκε για 1,56 εκατομμύρια δολάρια

Tο παιχνίδι του 1996 το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά τον ήρωα σε 3D, είναι πλέον το πιο ακριβό αντίγραφο βιντεοπαιχνιδιού που πωλήθηκε ποτέ.

Article featured image
Article featured image

Η Heritage Auctions στο Ντάλας δήλωσε ότι το παιχνίδι της Nintendo πωλήθηκε την Κυριακή (11 Ιουλίου), σε δημοπρασία για 1,56 εκατομμύρια δολάρια σπάζοντας την προηγούμενη τιμή ρεκόρ για την πώληση ενός μεμονωμένου βιντεοπαιχνιδιού. Είχε προηγηθεί ένα ανοιγμένο αντίγραφο του The Legend of Zelda της Nintendo σε δημοπρασία, την Παρασκευή (9 Ιουλίου), το οποίο πωλήθηκε έναντι  870.000 δολ.

Το Super Mario 64 ήταν το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Nintendo 64 και το πρώτο που παρουσίασε τον χαρακτήρα του Mario σε 3D, ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών. Η Valarie McLeckie, ειδικός βιντεοπαιχνιδιών της Heritage, δήλωσε ότι αποτέλεσε έκπληξη για τον οίκο το γεγονός ότι ένα παιχνίδι πωλήθηκε για περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια δύο ημέρες αφότου το παιχνίδι Zelda έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ.


supermario64.jpeg



Τον Απρίλιο, ο οίκος δημοπρασιών πούλησε ένα ανοιγμένο αντίγραφο των Super Mario Bros της Nintendo που αγοράστηκε το 1986 και είχε παραμείνει ξεχασμένο σε ένα συρτάρι γραφείου, για 660.000 δολ.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ