Η πρώτη ατσάλινη 3D-printed γέφυρα του κόσμου βρίσκεται στο κέντρο του Άμστερνταμ [ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ]

Η 12μετρη γέφυρα MX3D όπως ονομάστηκε, ζυγίζει 4.5 τόνους, κατασκευάστηκε από τέσσερα εμπορικά διαθέσιμα βιομηχανικά ρομπότ και χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρωθεί.

Article featured image
Article featured image

Η πρώτη ατσάλινη 3D-printed γέφυρα του κόσμου άνοιξε για το κοινό στο Άμστερνταμ και δημιουργήθηκε αποκλειστικά από ρομποτικούς βραχίονες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν πυρσούς συγκόλλησης για να προσθέσουν στρώμα-στρώμα τα υλικά της γέφυρας.

ap-bridge-amsterdam3.jpg


ap-bridge-amsterdam2.jpg


Η 12μετρη γέφυρα MX3D όπως ονομάστηκε, ζυγίζει 4.5 τόνους, κατασκευάστηκε από τέσσερα εμπορικά διαθέσιμα βιομηχανικά ρομπότ και χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρωθεί. Ολόκληρη η κατασκευή μεταφέρθηκε στο κέντρο του Άμστερνταμ όπου και εγκαταστάθηκε στο κανάλι Oudezijds Achterburgwal.Η γέφυρα περιλαμβάνει δεκάδες αισθητήρες οι οποίοι θα καταγράφουν τις κινήσεις, τις δονήσεις, τη θερμοκρασία και την καταπόνηση της γέφυρας καθώς περνούν άνθρωποι από αυτήν, καθώς και όταν αλλάζει ο καιρός.


Τα δεδομένα έπειτα θα τροφοδοτήσουν ένα ψηφιακό μοντέλο της γέφυρας και μέσω εκμάθησης μηχανής θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρησή της ή και την βελτίωσή της σε μελλοντικές εκδόσεις.

Πηγή: unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ