«Αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη»

Ο σπουδαίος Έλληνας Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, ζήτησε συγγνώμη από τον Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος μάς μίλησε, με δάκρυα στα μάτια, για μια άλλη όψη του αθλητισμού, λιγότερο φανταχτερή και όμορφη.

Article featured image
Article featured image


Ο Πύρρος Δήμας, ο σπουδαίος Έλληνας αρσιβαρίστας και τρεις φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Ο Έλληνας αρσιβαρίστας, Θοδωρής Ιακωβίδης, δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτήν τη σημαία που φοράω. Συγγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια, αλλά έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Είναι πολύ λυπηρό και εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό το πράγμα. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω».



«Με συγχωρείς, Θοδωρή»

Ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα, ανέλαβε το μερίδιο που του αναλογεί, στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα προς τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Είμαι μέρος του ελληνικού αθλητισμού και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκυο. Μπορώ να σας αναλύσω την κατάσταση στην ΕΟΑΒ από το 2004 και μετά για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματά σας.

Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα στην ντροπή του 2008, από την οικονομική κρίση στην πολιτική στοχοποίηση του 2015. Πιστεύω πως η ιστορία του Θοδωρή είναι με έναν τρόπο αυτή η ιστορία των δυσκολιών που περάσαμε τα 10 τελευταία χρόνια. Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη».



Κύμα συμπαράστασης

Στο μεταξύ, το δακρυσμένο «αντίο» του Θοδωρή Ιακωβίδη προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από αθλητές, χρήστες των social media, κυβερνητικούς παράγοντες και δημόσια πρόσωπα. Με τον αθλητή της Άρσης Βαρών επικοινώνησε ο υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ οι χρήστες του Instagram πρότειναν να στηρίξουν όσοι θέλουν και μπορούν με ένα follow τον αθλητή στον προσωπικό του λογαριασμό, ως μοχλό πίεσης για εξεύρεση χορηγού.

Στο πλευρό του αθλητή και κορυφαίοι αθλητές όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης έγραψε, μεταξύ άλλων: «Μάτωσε η καρδιά μου σήμερα με τις δηλώσεις του, δυστυχώς όμως δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος αθλητής που βλέπω να σταματάει με αυτόν τον τρόπο και -ιδίως- για αυτό τον λόγο. Η διαχρονική αδιαφορία της Πολιτείας σε αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έχει αναγκάσει εκατοντάδες, χιλιάδες αθλητές να ξεριζώσουν με βία το μοναδικό όνειρο που βλέπουν κάθε βράδυ στον ύπνο τους».

petrounias.jpg

antetokounmpo.jpg



«Δεν κάνω επετεία»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μιλώντας, χθες, στο δελτίο του Open, τόνισε πως δεν κάνει επαιτεία, απλώς το άθλημα που αγαπάει και πως ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να βοηθήσει τους αθλητές για να εκπροσωπούν απερίσπαστοι την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς.

«Δεν μπορώ να κάνω κάτι με τις υπάρχουσες συνθήκες. Το κράτος απουσιάζει και πόσο να κρατάει ο Έλληνας αθλητής ο δόλιος; Πόσο να παλεύει μόνος του με τα κύματα;», ανέφερε.

«Είναι πολύ λυπηρό. Η υπερηφάνεια μου δεν το σηκώνει αυτό. Να ξέρω ότι ο φυσιοθεραπευτής, ο οποίος εργάζεται πάνω μου και με κάνει καλά και μου προσφέρει έργο, να μην μου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει ότι είμαι δύσκολα. Οι γονείς μου βοηθούσαν ως ένα σημείο. Πλέον δεν βοηθούν. Έχω φτάσει 30 χρόνων και έχω αυτή την υπερηφάνεια που και να ήθελαν να με βοηθήσουν, δεν θα τους το επέτρεπα. Τώρα, πρέπει να βοηθάω εγώ», προσέθεσε ο ίδιος.

Μάλιστα, πληροφορούμενος πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού κινητοποιήθηκαν για την οικονομική του στήριξη, σημείωσε πως «είναι κάτι πολύ συγκινητικό. Τους ευχαριστώ πολύ όλους. Μακάρι να αλλάξει κάτι. Δεν είναι θέμα να μου δώσουν κάποια χρήματα. Δεν κάνω επαιτεία. Δεν το θέλω αυτό. Θέλω να μπορώ να κάνω το άθλημα που αγαπάω στο 100% και να βγαίνω με τη σημαία της χώρας μας στους αγώνες και να την ανεβάζω στα ψηλότερα βάθρα. Θέλω ο κρατικός μηχανισμός να βοηθήσει τόσο εμένα όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της Ολυμπιακής Ομάδας. Να τους κάνει πιο εύκολο το έργο».


Επικοινώνησαν χορηγοί

Σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, υποψήφιοι χορηγοί φέρεται να επικοινώνησαν με τον 30χρονο και του εξέφρασαν την επιθυμία τους να συναντηθούν μαζί του όταν επιστρέψει από το Τόκιο.

Αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς έτσι μπορεί ο Έλληνας αρσιβαρίστας να βρει την στήριξη που αρμόζει σε όλους τους αθλητές και να πειστεί να συνεχίσει την καριέρα του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ