Σαρκοφάγα φυτά «καταβροχθίζουν» vegan nuggets [ΒΙΝΤΕΟ]

Το πρωτότυπο πείραμα που σκέφτηκε αμερικανική αλυσίδα φαστ φουντ, για να αποδείξει στους σκεπτικιστές λάτρεις του κρέατος ότι τα vegan nuggets που λάνσαρε, μπορούν να ικανοποιήσουν εξίσου τους γευστικούς τους κάλυκες!

Article featured image
Article featured image


Η vegan διατροφή κερδίζει, τα τελευταία χρόνια, σημαντικό έδαφος ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα εστιατόρια και αλυσίδες να στρέφονται σε εναλλακτικά κρέατος και προϊόντα vegan με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης. O σεφ και ιδιοκτήτης του Eleven Madison Park, Ντάνιελ Χουμ, ανακοίνωσε ότι το εστιατόριό του στη Νέα Υόρκη, το οποίο είναι βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, εγκαταλείπει τα ζωικά προϊόντα και στρέφεται αποκλειστικά στα χορτοφαγικά πιάτα. Επίσης, στη Βρετανία άνοιξε το πρώτο vegan κρεοπωλείο, ενώ το μενού στο ΙΚΕΑ της Ιαπωνίας είναι πλέον κατά βάση vegan.



H αμερικανική αλυσίδα φαστ φουντ A&W εισέρχεται με τη σειρά της δυναμικά στο «παιχνίδι» και δημιουργεί κοτομπουκιές φυτικής προέλευσης, με γεύση και υφή κοτόπουλου. Εντούτοις, μέσα από διάφορες έρευνες διαπίστωσε ότι οι πλείστοι μη vegan καταναλωτές παραμένουν ιδιαίτερα προκατειλημμένοι, όταν καλούνται να δοκιμάσουν φυτικά υποκατάστατα του κρέατος.

Για να αποδείξει, λοιπόν, πως το νέο της vegan προϊόν, τα Beyond Meat Nuggets, είναι γευστικά εξίσου νόστιμα με τα αντίστοιχα από κρέας, η αλυσίδα ταχυφαγείων αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα τολμηρό πείραμα ως διαφήμιση, ταΐζοντας με νάγκετς σαρκοβόρα φυτά. Στο πείραμα έδωσαν μάλιστα την ονομασία “Beyond Bait Experiment” και μέσω αυτού στοχεύουν να αποδείξουν και στον πιο δύσπιστο λάτρη του κρέατος ότι οι φυτικές κοτομπουκιές μπορούν να τούς ικανοποιήσουν εξίσου.

Με το μότο «μπορεί να πείσει οποιονδήποτε λάτρη του κρέατος», η A&W πέρασε μια ολόκληρη ημέρα δελεάζοντας με τα φιλετίνια χωρίς κοτόπουλο τη γνωστή διωναία, ίσως, το πιο δημοφιλές σαρκοφάγο φυτό. Όπως επισημαίνει, στο διαφημιστικό δεν έγινε χρήση σπέσιαλ εφέ. Και, όπως φαίνεται, το στοίχημα κερδήθηκε, με τις «δαγκάνες» του σαρκοφάγου φυτού να κλείνουν το vegan «θήραμά» τους.



Με πληροφορίες από
Lifo και Time Out.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ