Ο Mr. Droner μοιράζεται μαζί μας 10 εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες της Κύπρου

Οκτώ Κύπριοι travel instagrammers, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση, μάς δίνουν έμπνευση για το επόμενό μας ταξίδι στο νησί, αλλά και την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ακόμα μια (άγνωστη) γωνιά του.

Article featured image
Article featured image


Όσο μικρό κι αν είναι αυτό το νησί, μια περιήγηση στους ακόλουθους λογαριασμούς στο Instagram θα σε πείσει πως είναι γεμάτο κρυμμένους θησαυρούς που θα σε μαγέψουν.

Για να σε βοηθήσουμε περισσότερο με την επόμενή σου εξόρμηση, κάναμε 6 ερωτήσεις σε 8 travel instagrammers* για τα κρυμμένα μυστικά της Κύπρου. Κάνε follow και φύγαμε!

Αλέξανδρος Κόκκινος

Mr.Droner Cy / @mr_droner_cy

MR DRONER CY15.JPG



Ποια από τα μέρη που έχεις φωτογραφίσει αγαπάς περισσότερο;

Έχω την τύχη να ζω σε μια πανέμορφη παραλιακή πόλη, την Πάφο, και είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο. Η δυνατότητα να αποτυπώνω από ψηλά την ομορφιά της πόλης μου με γοήτευσε από την πρώτη πτήση. Ο στόχος μου ήταν και είναι να ανακαλύπτω και να απαθανατίζω τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης μου και ειδικότερα δύσβατες περιοχές, στις οποίες η πρόσβαση είναι αδύνατη στο κοινό. Ανέκαθεν ήμουν και είμαι φυσιολάτρης, και αν θα μπορούσα να ξεχωρίσω ένα από τα αγαπημένα μου τοπία, αυτό θα ήταν η ακτογραμμή της χερσονήσου του Ακάμα, μιας και το παρθένο της περιοχής, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, είναι κάτι που δεν το συναντάς συχνά στο νησί μας και είναι πιστεύω και ένας λόγος που οι περισσότεροι Κύπριοι την επισκέπτονται το καλοκαίρι.

MR DRONER CY1.jpg


MR DRONER CY3.JPG



Πού δεν έχεις πάει ακόμα και θέλεις οπωσδήποτε να πας;

Τα μέρη που θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ είναι τα Τεισιά της Μαδαρής και το Θρονί της Παναγίας στον Κύκκο. Είναι δύο περιοχές όπου η θέα του βουνού σού κόβει την ανάσα. Παρόλο που το κύριο θέμα του λογαριασμού μου είναι η θάλασσα, θα ήθελα πολύ να συμπεριλάβω και να προσθέσω στην γκαλερί μου και αυτές τις εικόνες του βουνού.

MR DRONER CY5.JPG



Ποιο είναι φέτος το απόλυτο καλοκαιρινό μέρος για φωτογραφίες;

Οι θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια. Η περιοχή προσφέρει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα μέσα στη θάλασσα, με τους άσπρους βράχους της περιοχής να γίνονται χρυσαφένιοι από το απαλό φως της δύσης του ήλιου και με το μπλε της θάλασσας να γίνεται ακόμα πιο έντονο, δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων.

MR DRONER CY11.jpg



Γιατί να σε ακολουθήσει κάποιος;

Με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι με ακολουθούν αρκετοί που ασχολούνται με τη φωτογραφία, εντός και εκτός Κύπρου. Μέσω της αεροφωτογραφίας, σού δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα την Κύπρο, κυρίως αν είσαι λάτρης της φύσης και ιδιαίτερα της θάλασσας. Το τι κάνει όμως μια αεροφωτογραφία ξεχωριστή είναι τα συναισθήματα που δημιουργεί στον καθένα όταν την βλέπει και ειδικά όταν μέσω αυτής μπορείς να ταξιδέψεις νοερά. Η οπτική γωνία της φωτογραφίας με drone είναι μαγική και πιστεύω ότι, μέσω του προφίλ μου, δείχνω στον κόσμο εικόνες που δεν βλέπουν εύκολα. Μια απλή περιήγηση στον λογαριασμό μου αρκεί ώστε να δει κάποιος τον κόσμο μέσα από τα δικά μου «μάτια». Επίσης, μέσω του Instagram μου, είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω πληροφορίες και να βοηθήσω αρκετό κόσμο να ασχοληθεί με τα drones, είτε με την αγορά drone είτε με συμβουλές για φωτογραφία. Με τιμά επίσης ιδιαίτερα το γεγονός ότι αρκετοί ξεκίνησαν την εναέρια φωτογραφία λόγω του ότι με ακολουθούσαν στο Instagram και τους ενέπνευσα να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα.

MR DRONER CY13.JPG


Αλέξανδρος 5.jpg



Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσεις τους followers σου;

Είναι πολλοί οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του προφίλ σου. Ο πρώτος παράγοντας είναι πόσο συχνά δημοσιεύεις μια φωτογραφία – το ιδανικό είναι 1-2 φωτογραφίες τη μέρα. Ο δεύτερος, η ισορροπία στα χρώματα των φωτογραφιών σου, έτσι ώστε να υπάρχει μια ωραία και ισορροπημένη αισθητική. Τρίτον, μια λεζάντα στη φωτογραφία που μπορεί να τραβήξει την προσοχή και να ωθήσει κάποιον να ασχοληθεί περισσότερη ώρα με τη φωτογραφία σου. Τέταρτον, τα hashtags, τα οποία πρέπει να είναι στοχοποιημένα βάσει της φωτογραφίας σου και του κοινού που έχει τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα.

Αλέξανδρος 3.jpg


Αλεξανδρος1.jpg



Τι σημαίνει για σένα κυπριακό καλοκαίρι;

Η ίδια η Κύπρος σημαίνει καλοκαίρι. Οι εξορμήσεις στις γαλάζιες θάλασσες και στο βουνό, οι χαλαροί ρυθμοί της ζωής στην Κύπρο, αλλά και η κυπριακή φιλοξενία, μπορούν να απογειώσουν τις διακοπές των Κυπρίων αλλά και των ξένων.

Αλέξανδρος 4.jpg


Αλέξανδρος2.jpg



*Τα κείμενα με τους κυπριακούς λογαριασμούς στο Instagram που πρέπει να ακολουθήσεις αν αγαπάς τα ταξίδια, θα δημοσιευτούν ξεχωριστά και όχι σε ένα ενιαίο άρθρο. Ολόκληρο το άρθρο περιλαμβάνεται στο περιοδικό «ΙΝ LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση του Συγκροτήματος Δίας, 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2.

ejv.png


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ