7 φωτογραφίες από το μοιραίο βράδυ που η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε τη ζωή της

Στις 31 Αυγούστου 1997, η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι μαζί με τον τότε σύντροφό της, Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Article featured image
Article featured image


Στις 31 Αυγούστου 1997, η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, χάνει τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. Πρόκειται για την πρώην νύφη της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία ήταν παντρεμένη με τον πρίγκιπα Κάρολο. Τη στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος, η Νταϊάνα ήταν με τον φίλο της, τον αιγυπτιακής καταγωγής, Ντόντι Αλ Φαγέντ, ο οποίος επίσης πέθανε στο ατύχημα μαζί με τον οδηγό του αυτοκινήτου, Ανρί Πολ.



Η Νταϊάνα αναδείχθηκε ως ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Μητέρα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι, η Νταϊάνα βρέθηκε διαχρονικά στο φως της δημοσιότητας. Ο πολύ δημόσιος γάμος της με τον πρίγκιπα Κάρολο έγινε το 1981 και ο χωρισμός τους το 1992.

Στις 31 Αυγούστου 1997, το όχημα στο οποίο επέβαιναν η Νταϊάνα και ο σύντροφός της, Ντόντι Αλ Φαγέντ έπεσε στον τοίχο τούνελ στο Παρίσι, ενώ βρίσκονταν περιτριγυρισμένοι και κυνηγημένοι από δημοσιογράφους.


Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν είχε χάσει τη ζωή της ακαριαία, ωστόσο πάθαινε απανωτά καρδιακά επεισόδια, ενώ όπως διαπιστώθηκε, λόγω της σύγκρουσης, η καρδιά της είχε μετατοπιστεί προς τη δεξιά πλευρά του θώρακα. Οι προσπάθειες των γιατρών δεν απέδωσαν και εν τέλει η πριγκίπισσα πέθανε στις 4 τα ξημερώματα.

Δείτε τις φωτογραφίες λίγο μετά το δυστύχημα.


Με πληροφορίες από protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ