Τι θα απαιτεί πλέον το Instagram από τους χρήστες του

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το ανήλικα άτομα που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Article featured image
Article featured image


Το Instagram θα αρχίσει να απαιτεί από τους χρήστες να δηλώνουν την ημερομηνία γέννησής τους, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας για νεαρούς ανθρώπους, ανακοίνωσε η εφαρμογή.

Η πληροφορία αυτή θα χρησιμοποιείται «για να διασφαλίζεται ότι παρέχουμε τις σωστές εμπειρίες στη σωστή ηλικιακή ομάδα», ανέφερε το Instagram, που τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι θα είναι αυτόματα ιδιωτικοί οι λογαριασμοί των ανηλίκων κάτω των 16 ετών που θα εγγράφονται στην εφαρμογή.

Πλέον, η εφαρμογή θα ζητά από τους χρήστες την ημερομηνία γέννησης όταν θα ανοίγουν το Instagram και στη συνέχεια θα στέλνει αρκετές ειδοποιήσεις, αν κάποιος δεν συμπληρώσει αυτήν την πληροφορία. Υπάρχει η δυνατότητα να αγνοηθούν τα αιτήματα έως ένα σημείο, όμως στη συνέχεια η εφαρμογή θα σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Ορισμένες αναρτήσεις θα θολώσουν και θα επισημανθούν ως ευαίσθητες, εάν κάποιος χρήστης δεν δηλώσει τα γενέθλιά του και θεωρηθεί πολύ νέος για να βλέπει συγκεκριμένες κατηγορίες αναρτήσεων.

Οι αλλαγές αυτές, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, θα επηρεάσουν μόνο τους χρήστες του app που δεν έχουν κοινοποιήσει την ημερομηνία γέννησής τους στην εφαρμογή σε παρελθοντικό χρόνο. Τέλος, το Instagram σημείωσε ότι γνωρίζει πως κάποιοι χρήστες μπορεί να δηλώσουν ψευδή ημερομηνία γέννησης και συμπλήρωσε ότι επ’ αυτού αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ίσως και τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να ανιχνεύει στο μέλλον αν κάποιος δηλώνει αληθή ή ψευδή ηλικία.

Το προηγούμενο διάστημα το Instagram εξερεύνησε την πιθανότητα να δημιουργήσει μια εκδοχή της εφαρμογής για παιδιά κάτω των 13 ετών. Το γεγονός, ωστόσο, προκάλεσε αντιδράσεις Αμερικανών βουλευτών, που κάλεσαν το Facebook -στο οποίο ανήκει η εφαρμογή- να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια, σχολιάζοντας ότι η εταιρεία «έχει σαφές ιστορικό αποτυχίας να προστατεύσει τα παιδιά στις πλατφόρμες της».


Κεντρική Φωτογραφία: Jakob Owens / Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ