Η Ελίζα και η Χριστίνα πέρασαν κορωνοϊό και μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους

Οι δύο φίλες μάς μίλησαν για την ασθένεια, την απομόνωση στο σπίτι, αλλά και για τη γεύση της σοκολάτας και του καφέ που τόσο τους έλειψε και εκτίμησαν εκ νέου.

Article featured image
Article featured image


«Δεν είναι αστεία τα πράγματα», θα μας πει κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας, η Χριστίνα. «Όχι ότι πίστεψα ποτέ ότι πρόκειται περί αστείου, αλλά μετά την εμπειρία μας, άλλαξε τελείως ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα», συνέχισε.


Η Χριστίνα κόλλησε κορωνοϊό από την Ελίζα και κάπως έτσι, μέσα στο Πάσχα, βρέθηκαν απομονωμένες στα σπίτια τους, μακριά από την οικογένεια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η Ελίζα, μάλιστα, πέρασε τα γενέθλιά της στην καραντίνα, αλλά οι φίλοι της ήρθαν κάτω από το μπαλκόνι της, στον τρίτο όροφο, για να της ευχηθούν. Αισθάνονται και οι δύο ευγνώμονες για τους φίλους τους, αλλά και για τη μεταξύ τους σχέση, η οποία μετά από αυτό, ενδυναμώθηκε και τέθηκε σε άλλη βάση. Μπορεί τώρα που διηγούνται την εμπειρία τους, έχοντας περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να γελούν και να είναι χαρούμενες, αλλά όταν το ζούσαν, ήταν πολύ δύσκολο, θα μας πουν. «Οι νέοι δεν είμαστε άτρωτοι», λέει η Χριστίνα, η οποία πέρασε πιο δύσκολα την ασθένεια.

241529940_908188059788254_4115553539979970594_n.jpg
H πρώτη έξοδος μετά την καραντίνα.



Μιλήσαμε αρκετά, αλλά αυτό που μάς έκανε ίσως τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η αυθόρμητη απάντηση της Ελίζας όταν τις ρωτήσαμε αν, μετά από αυτήν την εμπειρία, εκτίμησαν κάτι που πριν δεν εκτιμούσαν. «Τη γεύση της σοκολάτας», μάς είπε, για να προσθέσουν, στη συνέχεια, και άλλα πράγματα, όπως την (ανεκτίμητη) αίσθηση της ελευθερίας. Πράγματα δηλαδή τόσο αυτονόητα, που μέσα στο άγχος της καθημερινότητας ξεχνούμε να εκτιμούμε. Και που ο κορωνοϊός σχεδόν βίαια μάς στέρησε ή έκρυψε (επιδέξια) κάτω από προστατευτικές μάσκες.





Για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό, η ΑΗΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ξεκίνησε παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό στους νέους μέχρι 30 ετών. Στο πλαίσιο της εν λόγω εκστρατείας, δημιουργήθηκε και η σελίδα «Μάθε. Κρίνε. Πράξε».

Stigmiotupo_2021-09-07_4.58.01_mm.width-600.png


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ