«Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν πόσο απογοητευμένος ένιωσα»

Το (υπέροχο) μήνυμα του Τζος Κάβαλο μετά την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε σε αγώνα.

Article featured image
Article featured image


Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής της Adelaide United, Τζος Κάβαλο, έκανε coming out πριν από λίγους μήνες και έγινε έτσι ένας από τους λιγοστούς ανοιχτά γκέι ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο. Σε χθεσινή του ανάρτηση στο Instagram κατήγγειλε πως δέχτηκε ρατσιστική επίθεση με ομοφοβικά σχόλια και συνθήματα, σε πρόσφατο αγώνα, από τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, Melbourne Victory.


Δείτε την ανάρτηση του Τζος Κάβαλο:

Δεν πρόκειται να προσποιηθώ ότι δεν είδα ή άκουσα την ομοφοφοβική κακοποίηση στο χθεσινό παιχνίδι. Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν πόσο απογοητευμένος ένιωσα. Ως κοινωνία, φαίνεται πως ακόμα αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα εν έτει 2022.

Δεν θα έπρεπε να είναι αποδεκτό αυτό και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να κάνουμε αυτά τα άτομα να λογοδοτήσουν. Το μίσος δεν θα κερδίσει ποτέ. Δεν θα ζητήσω ποτέ συγγνώμη που ζω την αλήθεια μου και για το ποιος είμαι έξω από το ποδόσφαιρο.

Προς όλα τα νεαρά άτομα που έχουν δεχτεί ομοφοβική κακοποίηση, κρατήστε τα κεφάλια σας ψηλά και συνεχίστε να κυνηγάτε τα όνειρά σας. Να γνωρίζετε πως δεν υπάρχει χώρος στο παιχνίδι για κάτι τέτοιο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι για όλους, ανεξαρτήτως από το ποιος είσαι, τι χρώμα έχει το δέρμα σου ή από πού προέρχεσαι.

Προς το Instagram, δεν θέλω κανένα παιδί ή ενήλικας να δεχτεί επώδυνα και γεμάτα μίσος μηνύματα, όπως δέχτηκα εγώ. Γνώριζα πως όντας αυτός που είμαι, θα ερχόμουν αντιμέτωπος με κάτι τέτοιο. Η θλιβερή αλήθεια είναι πως η πλατφόρμα σας δεν κάνει αρκετή προσπάθεια για να σταματήσει τέτοια μηνύματα.

Ευχαριστώ για όλα τα θετικά μηνύματα, την αγάπη και την υποστήριξη, που υπερτερούν κατά πολύ αυτής της αρνητικότητας. Προς τα άτομα που επικοινώνησαν μαζί μου μετά το παιχνίδι, σας ευχαριστώ, με συγκινήσατε.

Η αγάπη πάντα κερδίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ