Η λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους YouTuber του 2021

Εν τω μεταξύ, στην 6η και την 7η θέση βρίσκονται δύο παιδιά ηλικίας 7 και 10 χρονών.

Article featured image
Article featured image


Το περιοδικό Forbes αποκάλυψε τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους αστέρες του YouΤube για το 2021, με έναν 23χρονο να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας βγάζοντας περίπου 47 εκατ. εκατομμύρια ευρώ μέσα σε έναν χρόνο.

Η πλατφόρμα γίνεται όλο και πιο επικερδής για τους δημιουργούς περιεχομένου, με τους πιο ακριβοπληρωμένους να κερδίζουν συλλογικά 262 εκατομμύρια ευρώ το 2021, 40% περισσότερα από τον προηγούμενο χρόνο.

Ο YouΤuber με τα μεγαλύτερα κέρδη στη φετινή λίστα του Forbes είναι ο MrBeast – κατά κόσμον Jimmy Donaldson – ο οποίος έχει τα διπλάσια κέρδη από αυτά που είχε το Νο1 του 2020, ο 10χρονος, Ryan Kaji.

Ο MrBeast πέρασε 50 ώρες θαμμένος ζωντανός, πρόσφερε 8,700 ευρώ σε όποιον ήταν διατεθειμένος να κάτσει σε μια μπανιέρα με φίδια και δημιούργησε τη δική του εκδοχή του «Squid Game», χτίζοντας αντίγραφα του σετ της σειράς και δίνοντας το χρηματικό έπαθλο των 398 χιλιάδων ευρώ στον νικητή. Ο YouTuber δημιούργησε επίσης το «MrBeast burger», μια εφαρμογή και μενού που επιτρέπει στους θαυμαστές του να παραγγείλουν επώνυμα γεύματα από 1.600 εστιατόρια στις ΗΠΑ - και μέχρι στιγμής έχει πουλήσει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια σάντουιτς.



Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι Youtuber του 2021

1.
MrBeast - 47 εκατ. εκατομμύρια ευρώ

2. Jake Paul - 39,5 εκατ. εκατομμύρια ευρώ

3. Markiplier - 33,5 εκατομμύρια ευρώ

4. Rhett & Link - 26,3 εκατομμύρια ευρώ

5. Unspeakable - 24,9 εκατομμύρια ευρώ

6. Like Nastya - 24,4 εκατομμύρια ευρώ

7. Ryan Kaji (Ryan's World) - 23,6 εκατομμύρια ευρώ

8. Dude Perfect - 17,5 εκατομμύρια ευρώ

9. Logan Paul - 15,5 εκατομμύρια ευρώ

10. Preston - 14 εκατομμύρια ευρώ



Στη δεκάδα συμπεριλαμβάνονται τα αδέρφια Logan και Jake Paul, όπου ο δεύτερος έχει κατακτήσει και τη δεύτερη θέση στη λίστα, ενώ βλέπουμε επίσης και δύο παιδιά, την 7χρονη Nastya και τον 10χρονο Ryan Kaji.

Η Nastya, η οποία μετανάστευσε από τη Ρωσία με τους γονείς της, κερδίζει κάτι παραπάνω από 20 εκατ. ευρώ και είναι η μοναδική γυναίκα στη λίστα. Έκανε συμφωνία με την εταιρεία «Spotter», πουλώντας τα δικαιώματα για τα παλιά της βίντεο στο YouTube, διατηρώντας τα δικαιώματα για οποιοδήποτε νέο περιεχόμενο δημοσιεύει. Οι κορυφαίες επιτυχίες της από το 2021 περιελάμβαναν βίντεο για τη διακόσμηση των αποκριάτικων cupcakes και πώς περνά χρόνο με τους καλύτερους φίλους της.



Ο Ryan Kaji, ο οποίος ξεκίνησε στην πλατφόρμα σε ηλικία 4 ετών, όπου έπαιζε με παιχνίδια και τους έκανε κριτική, έπεσε από την πρώτη θέση στην έβδομη, κερδίζοντας 23,6 εκατομμύρια ευρώ. Η επιχείρησή του λειτουργεί με τη βοήθεια του πρώην στελέχους της Disney, Chris Williams. Ο νεαρός έχει 31 εκατομμύρια συνδρομητές και διατηρεί μια σειρά επώνυμων εμπορευμάτων και παιχνιδιών.



Με πληροφορίες από SkyNews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ