Τι προβλέπει ο Μπιλ Γκέιτς για το τέλος της πανδημίας

Πότε (επιτέλους) θα έρθει αυτό και ποιο ρόλο θα διαδραματίσει η «Όμικρον».

Article featured image
Article featured image


Το τέλος του κορωνοϊού ως πανδημία βλέπει ο Μπιλ Γκέιτς με τη «βοήθεια» της παραλλαγής Όμικρον. Αναλυτικότερα, την ώρα που μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο της πανδημίας και οι αριθμοί των κρουσμάτων σπάνε τα προηγούμενα υψηλά ρεκόρ, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft βλέπει ένα πιθανό τέλος στο κοντινό μέλλον.

«Όταν η παραλλαγή Όμικρον περάσει από μια χώρα, τότε το υπόλοιπο του έτους θα πρέπει να δούμε πολύ λιγότερα κρούσματα», σημείωσε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με Αμερικανό ερευνητή, σύμφωνα με το businessinsider.com.

«Έτσι η COVID-19 μπορεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο σαν εποχική γρίπη», τόνισε. Αυτό θα μετέτρεπε ουσιαστικά την πανδημία σε ενδημική COVID, όπως η γρίπη. Αυτό θα μπορούσε να επιφέρει τον ετήσιο εμβολιασμό και ανάλογη προετοιμασία με αυτή που απαιτεί η εποχική γρίπη.


Στη γραμμή Φάουτσι ο Γκέιτς

Η δήλωση του Γκέιτς απηχούσε εκείνη του Δρος Άντονι Φάουτσι, του κορυφαίου ειδικού στις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ, ο οποίος είπε πριν από μερικές μέρες ότι η παραλλαγή Όμικρον θα μολύνει σχεδόν τους πάντες.

Με τη φυσική ανοσία που προσφέρεται από τη νόσηση, τα πολύ υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού (62,6% του πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του CDC) και την αυξανόμενη παραγωγή φαρμάκων για τη θεραπεία των πιο σοβαρών περιπτώσεων COVID-19, οι ΗΠΑ μπορεί να βρίσκονται στα πρόθυρα της μετάβασης από την πανδημία σε έναν ενδημικό ιό.

«Μπορεί να είμαστε στο κατώφλι αυτού τώρα», είπε ο Φάουτσι. «Είναι απολύτως δυνατό», υπογράμμισε

Η κορύφωση των κρουσμάτων της «Όμικρον» αναμένεται να έρθει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, λένε οι ειδικοί, και ένας βασικός δείκτης αποτυπώνει ήδη σημάδια ότι η κορύφωση έχει περάσει: τα επίπεδα του κορωνοϊού στα λύματα μειώνονται.

Τα δεδομένα της Biobot Analytics, η οποία μετρά τα επίπεδα του κορωνοϊού σε περισσότερες από 100 μονάδες επεξεργασίας λυμάτων στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι «το επίπεδο του ιού στα λύματα είναι σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε στο Insider η διευθύνουσα σύμβουλος και συνιδρύτρια της Biobot, Μαριάνα Μάτους.

«Είναι το υψηλότερο που έχει σημειωθεί σε όλη την πανδημία, κάτι που δείχνει ότι είναι η μεγαλύτερη μετάδοση που έχουμε δει στην πανδημία μέχρι στιγμής».



Πηγή: tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ