Πιλότος αρνήθηκε να πάρει τους επιβάτες στον προορισμό τους επειδή τέλειωσε η βάρδια του

Σκέψου τώρα να σου συμβεί κάτι τέτοιο!

Article featured image
Article featured image


Ένας πιλότος της Pakistan International Airlines (ΡΙΑ) αρνήθηκε να ολοκληρώσει το ταξίδι έπειτα από αναγκαστική προσγείωση επειδή, στο διάστημα της αναμονής, το ωράριό του ολοκληρώθηκε.

Συγκεκριμένα, η πτήση της ΡΙΑ, του εθνικού αερομεταφορέα του Πακιστάν, επρόκειτο να απογειωθεί από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, με προορισμό το Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα του Πακιστάν. Ωστόσο, το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της πτήσης, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην πόλη Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Λίγο αργότερα και ενώ έφτασε η ώρα να απογειωθεί (εκ νέου) το αεροπλάνο, ο πιλότος αρνήθηκε να συνεχίσει το ταξίδι, λέγοντας ότι η βάρδια του είχε ολοκληρωθεί. Όταν οι επιβάτες πληροφορήθηκαν για την απροσδόκητη εξέλιξη, εξαγριώθηκαν και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Μάλιστα, η κατάσταση κάποια στιγμή ξέφυγε, με αποτέλεσμα οι Αρχές να καλέσουν την ασφάλεια του αεροδρομίου για να επιβάλει την τάξη. Τελικά, οι επιβάτες ενημερώθηκαν για τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο, πληρωμένο από την εταιρεία, ενώ το ίδιο βράδυ πέταξαν για τον τελικό τους προορισμό... με άλλο πιλότο!

Ένας εκπρόσωπος της PIA ανέφερε για το περιστατικό: «Είναι απαραίτητο για τους πιλότους να ξεκουραστούν σωστά πριν πετάξουν για την ασφάλεια των πτήσεων. Γι’ αυτό έγιναν σχετικές ρυθμίσεις».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ